Ivory ne explica de ce este importanta sanatatea orala
La Ivory pe primul loc se afla pacientul si asta inseamna ca de fiecare data va fi aleasa solutia medicala optima pentru pacient chiar daca rezultatele financiare sunt mult mai slabe pentru clinica. Este posibil sa fie refuzate cererile pacientului in momentul in care ele nu servesc propriului interes pentru ca el, poate sa greseasca si interventiile de amploare au obiceiul sa devina ireversibile.
Personalul de la Dent Fix Pro este focalizat pe performanta si de aceea fiecare medic are specializarea sa pe care o practica la rang de arta. Indiferent ca este vorba despre ortodontie , tratament parodontoza, aparat dentar sau o extractie masea de minte (https://www.dentfix.ro/implanturidentare/) va exista un medic specialist care sa ofere servicii de cea mai buna calitate.
In continuare va explicam de ce este atat de importanta sanatatea orala.
Gura ca sursa de infectie
Daca nu va periati si nu va curatati in mod regulat dintii pentru a ii mentine curati, placa se poate acumula de-a lungul gingiei, creand un mediu pentru acumularea de bacterii suplimentare in spatiul dintre gingie si dinti. Aceasta infectie a gingiilor este cunoscuta sub numele de gingivita. Lasata nesupravegheata, gingivita poate duce la o infectie mai grava a gingiilor numita parodontita. Cea mai grava forma de infectie a gingiilor se numeste gingivita ulcerativa necrotizanta acuta.
Bacteriile din gura nu intra in mod normal in fluxul sanguin. Cu toate acestea, tratamentele dentare invazive – uneori chiar si periajul de rutina si utilizarea atei dentare daca aveti parodontoza – pot oferi un port de intrare pentru acesti microbi. Medicamentele sau tratamentele care reduc fluxul de saliva si antibioticele care perturba echilibrul normal al bacteriilor din gura pot compromite, de asemenea, apararea obisnuita a gurii, permitand acestor bacterii sa intre in sange.
Daca aveti un sistem imunitar sanatos, prezenta bacteriilor orale in sangele dumneavoastra nu cauzeaza probleme. Sistemul imunitar le indeparteaza rapid, prevenind infectia. Cu toate acestea, daca sistemul imunitar este slabit, de exemplu din cauza unei boli sau a unui tratament impotriva cancerului, bacteriile orale din sange (bacteremia) pot determina dezvoltarea unei infectii intr-o alta parte a corpului. Endocardita endemica, in care bacteriile orale intra in sange si se lipesc de mucoasa valvelor cardiace bolnave, este un exemplu al acestui fenomen.
Infectia la nivelul gingiilor pe termen lung poate duce la pierderea dintilor. Dar consecintele nu se termina acolo. Cercetarile recente sugereaza ca poate exista o asociere intre infectiile orale – in primul rand infectiile gingivale – si diabetul slab controlat, bolile cardiovasculare si nasterea prematura. Sunt necesare mai multe cercetari pentru a determina daca infectiile orale provoaca de fapt aceste probleme, printre care:
Diabetul slab controlat. Daca aveti diabet zaharat, aveti deja un risc crescut de a dezvolta o boala a gingiilor. Dar boala cronica a gingiilor poate, de fapt, face diabetul mai dificil de controlat, de asemenea. Infectia poate provoca rezistenta la insulina, ceea ce perturba controlul zaharului din sange.
Boli cardiovasculare. Inflamatia orala datorata bacteriilor (gingivitei) poate juca un rol si in arterele si vasele de sange infundate. Se pare ca bacteriile din gura pot provoca inflamatie pe tot corpul, inclusiv in artere. Aceasta inflamatie poate servi drept baza pentru dezvoltarea placilor aterosclerotice in artere, ceea ce poate creste riscul unui atac de cord sau al unui accident vascular cerebral. Unele cercetari sugereaza ca persoanele cu infectii ale gingiilor au, de asemenea, un risc crescut de atac de cord si accident vascular cerebral. Cu cat infectia este mai grava, cu atat riscul pare sa fie mai mare.
Nastere prematura. Infectarea severa a gingiilor poate creste riscul aparitiei nasterii premature si de a da nastere unui copil cu greutate mica la nastere. Institutul National de Cercetare Dentara si Craniofaciala, de fapt, estimeaza ca pana la 18% din bebelusii prematuri, nascuti in Statele Unite in fiecare an, pot fi atribuiti infectiilor orale. Teoria este ca bacteriile orale elibereaza toxine, care ajung in placenta prin sangele mamei si interfereaza cu cresterea si dezvoltarea fatului. In acelasi timp, infectia orala determina mama sa produca prea repede substante care declanseaza contractii, ceea ce duce la aparitia nasterii premature.
Leave a Reply