Sa petrec cel putin o noapte la Everest base camp!
Imagineaza-ti un loc in care in ciuda faptului ca vorbesc limbi diferite, oamenii parca ar fi frati. Se strang toti la un loc si se pregatesc pentru ziua cea mare: in zori vor pleca sa cucereasca inaltimile.
Stelele par mai aproape, aerul curat patrunde in plamani si sangele circula cu viteza prin tot trupul, dar cel mai emotionant lucru este acela ca a doua zi se vor afla fata in fata cu cel mai inalt varf din munte, cu Everestul.
Imagineaza-ti ca 4-6 metri are numai zapada care il inveleste si ca acesta patura nu se topeste niciodata in intregime! Doamne, ce feerie, ce provocare! Sa urci pe peretele abrupt de stanca invelit in gheata, iar pe traseu sa intalnesti secvente din toate anotimpurile: intr-un loc sa bata un vant crud de primavara, mai sus o caldura de vara sa te mangaie ca o adiere, iar la nici un kilometru sa te prinda o ploaie rece ca gheata si pe masura ce urci sa ninga bacovian in Nepal.
As da fara sa dau pe ganduri 2 300 de euro sa petrec o noapte, cel putin o noapte la Everest base camp.
E visul vietii mele sa stau 12 zile in Nepal, tara celor mai inalti munti de pe glob. Se spune ca nu poti sa stai mult acolo, sus, dar pret de cateva secunde, daca ai avut lumea la picioare esti 100% multumit.
Muntele iti ofera felia aceea de viata palpitanta, traita la cote maxime, in timp ce orasul iti serveste zilnic portia de monotonie.
Numai faptul ca poti distribui prin retelele de socializare poze cu tine in drum catre Everest si face toti banii. Iti dai seama ce vor spune cunoscutii la intoarcere?
„Prin ce minune ati ajuns, voi draga, in Everest? De cand visez si eu sa ajung acolo…”
In drumul tau in trepte, ca sa te obisnuiesti de la 1 000 la 2000 de metri si de la 2 000 la 3 000 si 4 000 de metri si tot asa pana ajungi la 8 000 de metri, vei fi surprins sa vezi colibe si temple raspandite la inaltime.
Temple din lemn pe stanca sau temple din stanca pe stanca si acolo traiesc mereu oameni obisnuiti cu aerul tare, cum suntem noi obisnuiti sa bem un pahar de apa curata…
Din capitala Nepalului, locul aterizarii, deplasarea se face usor-usor catre munti. Prima zi este rezervata capitalei, cu piata ei de suveniruri si cu bratele deschise sa primeasca puhoiul de lume. Strazi, cladiri istorice, restaurante cu mancare traditionala, povesti culese din locurile acestea de legenda sunt tot atatea provocari care te vor imbogati spiritual.
Drumul catre varful muntelui iti va aduce in dar o sanatate de fier si faima de cuceritor a muntelui.
Ai ajuns in topul topurilor tuturor alpinistilor sa stii ca ai bifat si cel mai mare varf din munte. Ei, da, poti sa aduni cateva frunze de la inaltimi mai mici, pe care sa le presezi si sa te lauzi cu ele in fata nepotilor tai. Sa te priveasca monumental si cand vei fi in baston…
Viata trece ca un vis, de aceea nu mai da zilelor rand, ci pleaca acum in excursia cea mai tare!
Leave a Reply