Month: November 2022

SERIALUL “WILLOW” DE LA LUCASFILM DEBUTEAZĂ ASTĂZI PE DISNEY+

No Comments

Primele două episoade din noul serial de acțiune și aventură sunt disponibile exclusiv pe Disney+ începând cu astăzi, 30 noiembrie 2022

Actorii și echipa care a realizat serialul au sărbătorit premiera ieri seara în US

Astăzi, 30 noiembrie debutează noul serial de acțiune și aventură de la Lucasfilm, Willow, bazat pe filmul de aventură și fantezie al lui George Lucas. Primele 2 episoade sunt disponibile exclusiv pe Disney+. Actorii și echipa care a lucrat la regizorii din “Willow” au sărbătorit premiera serialului ieri seara în Los Angeles.

image006 (1)

Povestea a debutat atunci când vrăjitorul aspirant, Willow, interpretat de Warwick Davis, pornește într-o călătorie pentru a o proteja pe micuța împărăteasă Elora Danan și pentru a o învinge pe malefica regină Bavmorda. Acum, serialul continuă povestea cu Davis reluându-și rolul titular, în timp ce conduce un grup de eroi atipici în misiunea de a proteja Andowyne de un dușman și mai mare decât își imaginau că este posibil.

image007

“Willow” îi mai are în distribuție pe Ellie Bamber, Ruby Cruz, Erin Kellyman, Tony Revolori, Amar Chadha-Patel, Dempsey Bryk și Joanne Whalley. Kathleen Kennedy, Michelle Rejwan, Jonathan Kasdan, Tommy Harper, Wendy Mericle, Roopesh Parekh, Ron Howard și Samie Kim Falvey sunt producători executivi. Scenariștii sunt John Bickerstaff, Hannah Friedman și Jonathan Kasdan. Producătorii sunt Stephen Woolfenden, Julia Cooperman, Hameed Shaukat și Max Taylor.

Creştere semnificativă a vizibilității primarilor de sector în contextul pregătirilor pentru Târgurile de Crăciun din Bucureşti.

No Comments

București, 30 noiembrie 2022: În perioada 19-28 noiembrie 2022, mediaTRUST a continuat analiza a peste 2.100 surse de informare din presa scrisă, radio, tv, online și social media, urmărind mențiunile celor 6 primari de sectoare din București în materialele difuzate.

Din analiza materialelor rezultate în urma monitorizării de presă, cei 6 primari de sectoare din București au fost menționați în peste 2.000 de materiale iar Crăciunul s-a dovedit a fi un prilej pentru primarii de sector să îşi crească vizibilitatea în media.

Picture1

Creștere semnificativă a vizibilității primarului sectorului 6, Ciprian Ciucu, în contextul deschiderii târgului de Crăciun din Drumul Taberei.

Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6, a fost menționat în peste 500 materiale în presa scrisă, radio, tv, online și social media.

Vârful vizibilității primarului sectorului 6 s-a înregistrat în data de 25 noiembrie și cele mai multe mențiuni despre Ciprian Ciucu au fost în contextul mult așteptatului târg de Crăciun din sectorul 6, organizat de către UNTOLD, deschis până pe 27 decembrie în Parcul Drumul Taberei. În perioada monitorizată, 19-28 noiembrie, peste 200 de materiale au apărut în media din România despre acest eveniment. Digi 24, Realitatea Plus, România TV, Antena3 și B1TV au fost cele mai active surse TV care l-au menționat pe Ciprian Ciucu și deschiderea oficială a targului de Crăciun.

Ciprian Ciucu:

Pregătirile de Crăciun și aprinderea luminițelor în sectorul 3, subiecte media care au adus o creștere semnificativă a mediatizării pentru primarul sectorului 3, Robert Negoiță.

Peste 170 materiale media în care Robert Negoiță a fost menționat au apărut în presa scrisă, radio, tv, online și social media în perioada monitorizată de mediaTRUST, 19-28 noiembrie.

În doar 3 zile, din data de 23 noiembrie până în 25 noiembrie, primarul sectorului 3 a înregistrat o creștere a vizibilității, cu peste 110 mențiuni în media. Cele mai multe mențiuni au fost în contextul aprinderii beculețelor de Crăciun, sectorul 3 fiind primul care a dat startul la iluminatul stradal de sărbători, în data de 24 noiembrie. Alte materiale fac referire la pasajul spre A2, drumul către litoral urmând a fi mai rapid, de anul viitor.

Sursele cele mai active în referințe despre Robert Negoiță sunt București FM la radio, cu 23 materiale, B1TV și România TV (televiziuni) iar în online, site-ul b365.ro a avut 5 mențiuni.

Robert Negoiță:

Bursele școlare vs Târgul de Crăciun din Parcul Obor

Subiecte mult dezbătute în media, cu referire la mărirea burselor școlare în contextul inflației accelerate prin reducerea cheltuielilor de la organizarea Târgului de Crăciun din Parcul Obor și plângerea penală făcută la DNA împotriva fostului viceprimar Dan Cristian Popescu, au contribuit la creșterea vizibilității primarului sectorului 2, Radu Mihaiu.

Acesta a înregistrat peste 190 mențiuni în perioada monitorizată iar cele mai multe referințe – 175, vin din presa online și din social media, la radio având 12 mențiuni iar la TV, 4.

La radio, București FM iar în online site-urile newsbucuresti.ro și ziarulprofit.ro au fost sursele cele mai active în mediatizarea primarului sectorului 2.

Radu Mihaiu:

Fără magia Crăciunului în sector 1

Primarul sectorului 1Clotilde Armand nu va organiza niciun târg cu ocazia Crăciunului în acest an. Cu toate acestea, Clotilde Armand rămîne cel mai mediatizat primar de sector, cu peste 1.000 materiale în presa scrisă, radio, tv, online si social media. Clotilde Armand este cel mai mult menționată în online și social media, cu peste 900 materiale, cele mai multe fiind în contextul tichetelor ”anticriză” propuse de primarul sectorului 1. La TV, cele mai active surse care au menționat-o pe Clotilde Armand au fost România TV (28), Antena 3 (19), Realitatea Plus (18), B1TV (13), Digi24 (8).

Clotilde Armand:

Prin comparație cu perioada anterioară monitorizată de mediaTRUST, 10-18 noiembrie 2022, cînd a înregistrat 118 mențiuni în presa din România, Daniel Băluță, primarul sectorului 4, a înregistrat în perioada analizată în studiul actual doar 38 de mențiuni. Acesta a fost menționat cel mai mult la radio – 14 mențiuni iar în online și social media a avut 15 referințe. Cele mai multe materiale în care primarul sectorului 4 a fost menționat sunt în contextul începerii reabilitării termice a primelor 158 de blocuri din sector, cu bani din PNRR. Nu a fost identificat niciun material cu privire la organizarea unui târg de Crăciun în această perioadă.

București FM este postul de radio cu cele mai multe mențiuni despre Daniel Băluță.

Daniel Băluță:

Constantin Melnic, primarul interimar al sectorului 5, a înregistrat în perioada monitorizată de mediaTRUST, 17 mențiuni.

Constantin Melnic nu are mențiuni la radio și TV iar cele mai multe materiale despre acesta sunt în online.

Constantin Melnic:

Metodologie

Notă: În prezentul studiu, Ierarhia vizibilității primarilor de sectoare din București – Presă scrisă, presă online, radio și TV, pentru o analiză echilibrată și pentru păstrarea echidistanței în evaluarea mediatizării primarilor de sectoare, apariţiile Primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, nu au fost incluse. În realizarea studiului s-au luat în calcul doar primarii de sectoare din București.

Analiza include toate materialele din presa tipărită, posturile de radio și TV monitorizate de mediaTRUST precum și site-urile, paginile oficiale facebook, twitter, instagram, youtube, bloguri, podcast-uri si comentarii retele socializare. Pentru mai multe detalii privind monitorizarea presei scrise, radio, TV, online și social media consultați www.mediatrust.ro.

Pentru măsurarea impactului (audienţei) materialelor incluse în studiu sunt folosite datele de audienţă furnizate de ARMA (pentru televiziuni), BRAT (pentru presa tiparită), ARA (pentru radio) şi metode proprietate mediaTRUST în cazul mediului online (inclusiv Social Media).

 

Despre mediaTRUST

Înființată în 1999, parte a Institute of Media Monitoring (IMM) din Polonia, mediaTRUST România, este compania de monitorizare media cu capital privat cu cea mai îndelungată experiență pe piață si cel mai vast portofoliu de clienți. Compania oferă clienţilor săi acces la informaţiile apărute zilnic în mass media (presă scrisă, online, radio şi TV) din 15 ţări din Europa Centrală şi de Est. Din 2004 suntem membri ai organizaţiei internaţionale de elită FIBEP (Federation Internationale des Bureaux d’Extraits de Presse), iar în 2014 am devenit membri BRAT (Biroului Român de Audit Transmedia) şi ARMA (Asociaţiei Române pentru Măsurarea Audienţelor).

Căștile Philips TAG5106 redefinesc sunetul jocurilor video

No Comments

București, 30 noiembrie, 2022 – MMD, specialist în ecrane și partenerul licențiat pentru monitoarele Philips, lansează un nou set de căști premium pentru gaming, conceput pentru jucătorii care caută combinația ideală de confort, performanță superioară a sunetului și tehnologii wireless avansate. Echipat cu un sistem dual care suportă atât 2,4 GHz, cât și Bluetooth, Philips TAG5106 este o soluție cu adevărat 2 în 1, care oferă o calitate audio avansată pentru jocuri și muzică, toate într-un singur produs elegant.

Caracteristici cheie

  • Drivere precise de 50 mm pentru un sunet detaliat
  • Microfon detașabil cu anulare a zgomotului pentru a fi auzit tare și clar
  • Conexiune wireless duală: 2,4 GHz/Bluetooth și conexiune cu fir: 3,5 mm jack audio pentru o compatibilitate multi-platformă convenabilă
  • Sunet surround DTS Headphone:X 2.0 de ultimă generație pentru o audiție cu adevărat captivantă
  • Iluminare LED integrată pentru o experiență de joc mai dinamică
  • Durată de viață a bateriei de 45 de ore
  • Design ergonomic pentru un confort de lungă durată

Cu un sistem dual wireless care suportă atât 2,4 GHz, cât și Bluetooth, aceste căști combină flexibilitatea, confortul și o calitate a sunetului cu adevărat impresionantă,” precizează Ilkan Reyhanoglu, manager de produs pentru accesorii IT la MMD Monitors & Display.

Sunet superior pentru jocuri

În procesul creării unei experiențe de joc cu adevărat captivante, sunetul este la fel de important ca și grafica. Echipat cu tehnologia DTS Headphone:X 2.0 next-gen, cu sunet surround 7.1, Philips TAG5106 oferă o redare îmbunătățită a basului, claritate audio și indicii de proximitate, precum și un nou nivel de percepție a distanței care face diferența între sunetul din câmpul apropiat și cel din câmpul îndepărtat. Acest lucru creează o senzație excepțională de realism care plasează jucătorii în centrul acțiunii, permițându-le să se bucure cu adevărat de experiență.

Philips TAG5106 merge un pas mai departe, cu drivere de 50 mm, reglate de specialiști în acustică ce oferă un sunet bogat și precis. Atât de precis încât jucătorii pot auzi pașii care se apropie, oferindu-le avantajul competitiv pe care îl caută. În cele din urmă, un microfon detașabil unidirecțional cu anulare a zgomotului oferă avantajul suplimentar de a permite jucătorilor să comunice cu colegii lor de echipă în mod clar și ușor.

Philips TAG5106 este, de asemenea, alegerea ideală pentru cei care caută mai mult decât performanță în jocuri. Pe lângă tehnologia wireless de 2,4 GHz, care poate oferi un sunet fiabil, fără pierderi, cu latență ultra-redusă pe PC, Mac și PlayStation, aceste căști dispun de conectivitate Bluetooth simultană pentru dispozitivele mobile. Jucătorii pot schimba în mod convenabil între conexiunea wireless 2,4 GHz și cea Bluetooth cu un simplu click pe un buton, asigurând o flexibilitate maximă. Autonomia de 45 de ore a bateriei asigură un timp îndelungat de utilizare, fie că este vorba despre jocuri, muzică sau alt conținut audio. Indiferent de modul în care sunt folosite, căștile Philips TAG5106 oferă un confort extrem, datorită designului ergonomic care include o bandă adaptabilă pentru cap și pernuțe pentru urechi din spumă cu memorie acoperite în piele artificială pentru a asigura eleganță și un confort de lungă durată.

Preț și disponibilitate

Philips TAG5106 va putea fi achiziționat începând cu luna decembrie la prețul de 492 Lei.

Categories: comunicat de presa

Bullitt Group colaborează cu gigantul de chipseturi MediaTek pentru primul smartphone din lume cu mesaje satelit-la-mobil

No Comments

Dispozitivul, care se va lansa în Q1 2023, este o inovație tehnică ce depășește planurile altor jucători de comunicații renumiți angrenați în cursa spațială

29 noiembrie 2022: Bullitt Group, compania britanică inovativă de smartphone-uri, a încheiat un parteneriat cu principalul furnizor de chipset-uri, MediaTek, pentru a lansa primul smartphone din lume care folosește tehnologia de mesagerie bidirecțională prin satelit. Telefonul și serviciul prin satelit OTT vor fi disponibile pe piața comercială în primul trimestru al anului 2023 și vor încorpora o funcție gratuită de SOS prin satelit*.

Bullitt și MediaTek au lucrat împreună în ultimele 18 luni pentru a permite echiparea următoarei generații de smartphone-uri 5G proiectate de Bullitt cu tehnologia comunicațiilor directe prin satelit. Bullitt este primul care folosește chipsetul MediaTek 3GPP NTN (Non-Terrestrial Network). Software-ul proprietar și componentele de servicii au fost, de asemenea, dezvoltate în paralel pentru a furniza serviciul de mesagerie prin satelit OTT.

Software-ul dispozitivului este inteligent și comută la legătura prin satelit numai atunci când nu este disponibilă nicio conexiune celulară sau Wi-Fi. Serviciul se integrează cu contactele existente ale utilizatorului pentru a oferi o experiență perfectă atunci când este accesată legătura prin satelit pentru comunicarea cu un alt telefon aflat într-o rețea celulară. Timpul de conectare inițială la satelit și de trimitere a unui mesaj este de aproximativ 10 secunde.

Richard Wharton, co-fondator al Bullitt Group, a explicat: „Bullitt proiectează și produce telefoane mobile sub licențe Cat (Caterpillar Inc) și Motorola. De-a lungul a 13 ani am dezvoltat o înțelegere profundă a clienților noștri care, datorită naturii stilului de viață sau a muncii lor, se găsesc adesea în aer liber și frecvent în zone cu acoperire celulară slabă. La nivel global, utilizatorii de telefoane mobile pierd semnalul pentru zeci de miliarde de ore în fiecare an. Numai americanii pierd acoperirea celulară pentru peste 22 de miliarde de ore anual**. Pierderea semnalului este ceva ce am experimentat cu toții la un moment dat. În funcție de situație, asta poate însemna neplăceri, frustrare, anxietate, pierderea productivității sau chiar pierderea vieții”.

„Știm de mult timp că răspunsul a fost satelitul, dar o integrare „invizibilă” și perfectă într-un smartphone creează provocări tehnice enorme. MediaTek și Bullitt împărtășesc un spirit de pionierat și o istorie de inovație, așa că acum, la aproape doi ani de la începutul relației noastre, suntem împreună în fruntea unei noi ere în telecomunicații și a celui mai rapid și simplu mod pentru partenerii noștri de a oferi experiențe fără griji clienților lor”.

JC Hsu, Corporate Vice President și General Manager al Wireless Communications Business Unit la MediaTek a adăugat: „Această relație continuă istoria noastră îndelungată de inovație și leadership în formularea standardului 3GPP NTN, care combină conectivitatea celulară și prin satelit în același dispozitiv. Pe lângă cea mai recentă tehnologie mobilă și cele mai sofisticate și performante caracteristici de conectivitate celulară la care am lucrat, efortul 3GPP NTN pledează pentru accesul producătorilor de dispozitive la conectivitate prin satelit. Suntem foarte mândri că am creat tehnologia de mesagerie prin satelit bidirecțională utilizată în acest prim telefon disponibil pe piața comercială și că suntem pionieri în crearea ecosistemului bazat pe standardele 3GPP NTN pentru comunicațiile prin satelit”.

 

Despre Bullitt Group

Bullitt Group este o companie britanică inovatoare de smartphone-uri specializată în dispozitive, aplicații și servicii robuste și conectate prin satelit. Bullitt Group le permite clienților săi să-și folosească dispozitivul oriunde ar merge – fie că sunt șantiere, ferme de pescuit în larg sau în locuri rurale unde conectivitatea terestră nu poate ajunge. Moștenirea Bullitt Group în oferirea de dispozitive robuste rezistente, fiabile și rezistente, este susținută de utilizarea conectivității prin satelit pentru a oferi primul smartphone din lume conectat prin satelit. Dispozitivul conectat prin satelit al Bullitt Group le permite clienților să acceseze servicii de conectivitate în cele mai dificile și îndepărtate locații, permițând în același timp partenerilor săi MNO să ofere conectivitate dincolo de limitările rețelelor terestre. Pentru mai multe informații, vizitați: www.bullitt.com

*Serviciul SOS prin satelit este oferit gratuit pentru primele 12 luni

**Sursa: https://www.opensignal.com/2019/09/24/mobile-experience-in-rural-usa-an-operator-comparison 

7 sfaturi prin care te poți proteja de ofertele false de cazare de sărbători

No Comments

București, 29 noiembrie 2022. În contextul creșterii substanțiale a numărului de oferte de cazare în apropierea sărbătorilor de iarnă, OLX, cea mai mare platformă de anunțuri la nivel național, informează utilizatorii cu privire la pericolul ofertelor false și oferă soluții pentru a le preveni.   

Cea mai mare platformă de anunțuri generaliste de pe piața locală găzduiește sute de oferte de cazare în contextul în care cât mai mulți utilizatori caută un loc unde să își petreacă Crăciunul sau Revelionul. Echipa anti-fraudă OLX România depune eforturi constante pentru a împiedica accesul utilizatorilor la oferte false, iar, în scop preventiv, comunică activ metode de protecție pentru toți utilizatorii platformei, atunci când își caută cazări în sezonul sărbătorilor.

În primul rând, este important ca fiecare utilizator să se asigure că datele contact din ofertă sunt reale. În cazul în care discuția se desfășoară în scris, este recomandată doar mesageria oficială OLX, nu contul de Whatsapp sau adresa de e-mail. Platformele de socializare personale nu sunt spații unde echipa OLX poate interveni sau poate controla veridicitatea informațiilor, în cazul victimelor fraudei.

De asemenea, prețul reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte la care utilizatorii sunt îndemnați să fie atenți. În cazul în care prețul e neobișnuit de mic față de cel al cazărilor similare sau avansul e deosebit de mare, este posibil ca aceasta să fie o tentativă de fraudă.

Mai mult decât atât, URL-ul platformei în care se cere efectuarea plății trebuie să fie neapărat de forma “https” și să aibă o iconiță cu un lacăt închis în dreptul câmpului de căutare.

Utilizatorii sunt, de asemenea, încurajați să verifice proprietatea prin identificarea locației și a fotografiilor în Google. În acest fel, cei ce își doresc să rezerve o cazare se pot asigura că fotografiile sunt originale (și nu furate de la alte proprietăți). Adresa locației poate fi verificată prin funcția Streetview oferită de Google Maps. OLX îndeamnă turiștii chiar să viziteze locația înainte de data check-in-ului, iar dacă acest lucru nu este posibil, să ceară proprietarului un apel video pentru a se asigura că totul este conform descrierii.

În cazul în care un anunț nu conține informații referitoare la denumirea locației, adresă sau fotografii, utilizatorii sunt îndemnați să le ceară înainte de a efectua rezervarea.

Nu în ultimul rând, înainte de a face o rezervare, este important ca cei care sunt interesați de anunț să citească termenii și condițiile.

„Echipele OLX lucrează încontinuu pentru a combate tentativele de fraudă. Platforma găzduiește sute de oferte de cazare și chiar dacă depunem toate eforturile în această direcție, se pot strecura, totuși, oferte false. Din acest motiv atragem atenția utilizatorilor asupra acestui aspect și le oferim toate sfaturile necesare pentru a se proteja. Mai mult decât atât, oamenii ne pot contacta atunci când au suspiciuni asupra unui anunț de pe platforma noastră.  Îi asigurăm că suntem alături de ei pas cu pas, astfel încât să se poată bucura pe deplin de vacanță.”, a declarat Valentina Oprea – Cutomer Experience Manager.

În cazul în care utilizatorii identifică potențiale anunțuri frauduloase pe platformă, sunt încurajați să contacteze imediat echipa OLX pentru verificări suplimentare.

De-a lungul timpului, OLX a inițiat diferite campanii de informare a utilizatorilor cu privire la metodele de fraudă online, dar și sfaturi pentru descoperirea și evitarea acestora. Mai multe detalii pe https://ajutor.olx.ro/hc/ro/articles/360009934719-Cum-ma-protejez-de-ofertele-false-de-cazare-

Despre OLX

 

OLX România, parte a OLX Group, este liderul pieței locale de anunțuri generaliste, cu peste 4 milioane de anunțuri active și o medie lunară de peste 12 milioane de vizitatori, potrivit SATI. Pe OLX se găsește o gamă largă de categorii printre care electronice și electrocasnice, mașini, proprietăți imobiliare, obiecte de vestimentație sau pentru casă și grădină. Platforma se poate accesa atât de pe desktop, cât și din aplicațiile mobile pentru iOS, Android.

Connections Consult îmbunătățește accesul la Justiţie, prin implementarea dosarului electronic

No Comments

București, 29 noiembrie – Connections Consult SA, listat pe piața AERO a BVB și liderul pieței de transformare digitală din România, a semnat un nou contract semnificativ cu Ministerul Justiției pentru implementarea sistemului de management ECRIS, care facilitează accesul la justiție și implementează dosarul electronic.

Proiectul, unul din cele mai complexe din ultimii ani în sfera transformării digitale din sectorul public, a fost câștigat de un consorțiu de parteneri al cărui lider este Connections Consult SA. Suma totală a serviciilor livrate va fi de 39,4 milioane de lei plus TVA, iar valoarea activităților desfășurate individual de Connections Consult SA va fi de 23.138.159 lei plus TVA.

„Connections continuă implementarea strategiei de extindere a portofoliului de proiecte de digitalizare cu anvergură semnificativă. Ne bucurăm să anunțăm semnarea unui nou contract cu Ministerul Justiției pentru livrarea de servicii în vederea dezvoltării, testării și punerii în funcțiune a noului sistem de management al cauzelor ECRIS V, precum și a serviciilor aferente de instruire a personalului. Noua arhitectură digitală va contribui semnificativ la creșterea gradului de digitalizare a sistemului judiciar, printre funcționalitățile majore aduse fiind dosarul electronic, ce va permite beneficiarilor o gestiune integral electronică a documentelor din dosare – la nivel de instanțe și parchete”, a declarat Bogdan Florea, fondator și CEO Connections Consult.

BogdanFlorea_Connections_2

Implementarea noului sistem electronic de management al cauzelor ECRIS V presupune, totodată,  interconectarea cu alte sisteme informatice existente, inclusiv implementarea unui standard unitar al datelor. În plus, ECRIS Instanțe va fi integrată cu aplicația ECRIS Portal Instanțe, care va deveni componenta cheie pentru digitalizarea sistemului judiciar și va putea fi folosită de persoanele interesate (părțile unui dosar, avocați și alții) în relație cu instanțele, în calitate de punct unic de interacțiune online – depunere de documente online, consultarea online a conținutului unui dosar etc. De asemenea, se va crea un portal similar pentru parchete – ECRIS Portal Parchete.

Termenul estimat pentru livrarea soluției către Ministerul Justiției este iulie 2024.

DESPRE CONNECTIONS

Connections Consult (simbol bursier CC) este lider pe piața de transformare digitala din România, având peste 300 de angajați, birouri în Bulgaria și Serbia și reprezentanți de vânzări în Germania și Arabia Saudită. Compania este specializată în Intelligent Automation, IT Infrastructure Support, Digital Business Process Management și Software Development On Demand. Clienții Connections sunt companii globale și companii medii românești din industrii precum Banking, FMCG, Oil & Gas, Telecom și Retail. Începând cu luna iulie 2018, Connections a semnat un parteneriat cu UiPath, platforma de Enterprise Robotic Process Automation (RPA) cu cel mai rapid grad de adopție la nivel mondial, alături de care a implementat deja cu succes procese de automatizare robotizată în industrii cheie. Totodată, Connections Consult investește constant în dezvoltarea unor produse software pentru industrii diverse, precum audit și consultanță, energie verde și boți specializați în contabilitate și HR, precum și alte domenii. Grupul Connections a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 9 milioane de euro.

Din luna septembrie 2021 compania Connections este listată pe piața AeRo a Bursei de Valori București.

Trăiește experiența Sonos și bucură-te de producțiile preferate, cu sunet cinematografic, chiar la tine acasă

No Comments

Odată cu scăderea treptată a termperaturilor, vine sezonul păturilor călduroase, al șosetelor pufoase și al ciocolatei calde, și apare și tentația de a petrece din ce în ce mai mult timp de calitate în confortul propriei locuințe. Astfel, fie că îți dorești să te cuibărești pe canapea și să vizionezi o comedie, un film de acțiune, sau pur și simplu să asculți muzică sau podcasturi, Sonos îți vine în ajutor cu echipamente audio premium, menite să-ți ofere un sunet extraordinar, transformând astfel întreaga experiență într-una specifică sălii de cinema.

BeamGen2_1

Sunet extraordinar și o experiență de vizionare completă

Dar ce înseamnă o experiență de vizionare completă? Pe lângă o imagine clară, actorii tăi preferați, gustări delicioase și o cană cu ceai fierbinte, sunetul este un element definitoriu pentru a te bucura pe deplin de producțiile preferate, acasă.

Astfel, compania americană Sonos, inventatoarea sistemelor audio multi-room oferă, prin intermediul produselor sale, o experiență de audiție extraordinară, într-un design elegant și minimalist, precum și o instalare ușoară și rapidă. Ceea ce diferențiază cu adevărat produsele Sonos este faptul că acestea pot fi utilizate cu ajutorul rețelei Wi-Fi, pentru o și mai bună calitate și fidelitate a sunetului.

PremiumEntertainmentSetArc_1

Astfel, pentru a începe călătoria în lumea experiențelor extraordinare de audiție, Sonos recomandă soundbarul Wi-Fi Sonos Beam Gen 2, care oferă o experiență de audiție actualizată și imersivă, cu mai multă profunzime și claritate, dar și suport pentru Dolby Atmos. Acesta surprinde prin sunetul amplu și o acustică personalizată, ce vor armoniza cu ușurință frecvențele înalte sau medii. Mai mult, experiența 3D Audio imersivă plasează ascultătorul în mijlocul acțiunii, indiferent dacă experimentează senzația unor avioane ce zboară pe deasupra capului său, aude pași în cameră sau vrea să perceapă orice mișcare a mediului înconjurător. Iar pentru o senzație și mai realistă de contopire cu producțiile preferate, puteți adăuga Sub Mini, pentru un bass echilibrat, care face ca sunetele să își păstreze întreaga calitate. Aproape că vei simți pașii, dialogul și acțiunea, de parcă scena ar avea loc chiar în sufrageria ta.

ImmersiveSetRay_1

Datorită designului elegant, Beam se integrează ușor în orice spațiu și duce la următorul nivel ideea de home theatre. Mai mult, pentru o experiență și mai imersivă, poți adăuga o pereche de boxe Wi-Fi One SL, ce pot fi amplasate în spatele canapelei, ori în părțile laterale ale încăperii, bucurându-te astfel de un sunet surround. Și, nu în ultimul rând, Beam Gen 2 are un ambalaj sustenabil, o cutie realizată din 97% hârtie sustenabilă și nu include spumă de unică folosință. 

Iar pentru ca gama home theatre a Sonos să fie mai accesibilă ca niciodată, compania a lansat anul acesta Sonos Ray, un soundbar compact care oferă un sunet impresionant pentru dimensiunea sa. La fel ca în cazul tuturor produselor Sonos, noul soundbar oferă un sunet remarcabil, care te ajută să redai mai mult conținut, să auzi mai multe detalii și să experimentezi mai multe senzații, chiar în propria locuință. Astfel, Sonos oferă un sunet extraordinar pentru TV, filme și multe altele unui public și mai larg, prin acest produs la un preț mai accesibil. La fel ca toate produsele Sonos, Ray a fost calibrat cu ajutorul Sonos Soundboard, un grup alcătuit din lideri din domeniul muzicii, filmului și din alte arii creative. Mai mult, sunetul poate fi calibrat și prin intermediul Trueplay, pentru a crea o experiență de audiție ideală pentru orice cameră.

Ray_1

Nici grija de a nu-i deranja pe ceilalți membri ai familiei nu trebuie să te preocupe, deoarece funcția Night Sound va reduce intensitatea efectelor puternice, așa că te vei putea bucura până târziu în noapte de serialele și filmele preferate. În plus, tehnologia Trueplay integrată în toate produsele Sonos va adapta sunetul la acustica unică a spațiului tău, fiind necesar doar un dispozitiv iOS compatibil.  În plus, Ray este disponibil cu cel mai sustenabil ambalaj Sonos de până acum, alături de o cutie și pernuțe de protecție realizate din hârtie 100% reciclată.

Ray aduce simplitatea și versatilitatea de top caracteristice brandului la un preț mai accesibil, facilitând configurarea primului sistem home theater pentru utilizatorii care nu s-au bucurat până acum de această experiență sau extinderea sistemului de sunet în mai multe camere, prin adăugarea în ecosistemul propriu și al altor produse Sonos, în doar câteva secunde.

SubMini_2

Soundbarul inteligent premiumArc este, de asemenea, una dintre recomandările Sonos pentru o experiență cinematografică în confortul propriei locuințe, compatibil Dolby Atmos. Cu unsprezece difuzoare interne și un design elegant și minimalist, soundbarul Arc este dotat cu funcția Speech Enhancement, ce poate fi activată din aplicația Sonos. Acesta va livra fiecare efect auditiv în cel mai mic detaliu, pentru a obține și mai multă profunzime, care te va ajuta să te lași învăluit de atmosfera producțiilor favorite.

Propriul tău ecosistem personalizat – despachetează, configurează și utilizează în câteva secunde

Se spune că locuința trebuie să fie locul în care să te simți cel mai bine, aceasta devenind propriul tău ecosistem, pe care să-l creezi așa cum îți dorești, pentru a-ți îndeplini cu succes misiunea din fiecare zi. Iar produsele versatile Sonos îți oferă aceeași libertate, contribuind la completarea armoniei locuinței, cu tipul de echipament audio care ți se potrivește, pentru a construi ecosistemul perfect configurat pentru fiecare moment. Datorită faptului că se conectează prin rețeaua wireless a locuinței, acestea sunt perfecte pentru utilizarea multi-room și oferă o integrare foarte armonioasă pentru mai multe dispozitive, ducând astfel experiența de audiție la nivelul următor.

Pentru o experiență de audiție reușită, mai ales când vine vorba despre produsele Sonos, ai nevoie doar de câteva secunde, pentru a reuși să redai conținutul preferat în orice colț al locuinței. Aplicația Sonos reunește tot ce îți trebuie într-un singur loc, pentru a putea configura și controla cu ușurință dispozitivele conectate. Vei putea accesa sute de aplicații de streaming online și de muzică, precum Apple Play, Spotify și îți oferă acces, de asemenea,  la mii de posturi radio și podcast-uri din întreaga lume, cu Sonos Radio. Pe lângă aceasta, produse precum soundbar-urile Arc și Ray, pot fi controlate atât vocal, cât și cu ajutorul telecomenzii televizorului.

Poziționarea produselor Sonos este cheia unei experiențe complete home theatre. În plus față de calibrarea sunetului cu ajutorulTrueplay, în funcție de caracteristicile camerei în care le utilizezi, este important să respecți câteva recomandări pentru o vizionare cu adevărat imersivă. Soundbar-ul trebuie amplasat central, iar dacă ai decis să adaugi sateliți, cel mai bine ar fi să le așezi în spatele canapelei sau orientate cu fața spre centrul camerei. De asemenea, utilizează produsele Sonos în camere mobilate, pentru ca sunetul să poată fi absorbit, și nu uita să te asiguri că subwoofer-ul este plasat central, pe o suprafață netedă.

Acum că știi exact ce ai de făcut, alege filmul, calibrează sunetul exact pe gustul tău, lasă-te înconjurat de atmosfera caldă și bucură-te de sunetul extraordinar al produselor Sonos.

Află mai multe despre cum poți să-ți creezi un cinema acasă cu ajutorul ghiduluiSonos Home Theatre.

Produsele Sonos pot fi achiziționate din magazinele retailerilor parteneri din România – eMAGAltexAV Store.

„Plantați în amintire”, primul parc de mesteceni amenajat în memoria celor dragi, a fost inaugurat

No Comments

Asociația Zi de Bine anunță amenajarea a încă două astfel de parcuri în 2023, în București și Oradea

 

București, 29 noiembrie 2022: Asociația Zi de Bine a inaugurat proiectul „Plantați în amintire”, primul parc de mesteceni amenajat în memoria celor dragi. Parcul se află în Lugoj, județul Timiș și se întinde pe o suprafață de 6.000 mp, pus la dispoziție de Primăria Lugoj, unde au fost plantați 100 de copaci. Fiecare copac plantat are atașat un cod QR care duce către poveștile celor pe care i-am pierdut. Poveștile pot fi citite aici: https://plantatiinamintire.ro/stories.

La inaugurare au participat zeci de lugojeni dar și persoane din București, Brașov sau Prahova care au rezervat un copac, venite special pentru a prinde plăcuța memorială pe mesteacănul-poveste.

Partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România și UniCredit Bank, au oferit 65.000 de euro pentru acest proiect.

Asociația Zi de Bine x Plantați în amintire (3)

Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine, continuă proiectul și anunță amenajarea a încă două astfel de parcuri în anul 2023, pentru care au semnat deja acordurile de parteneriat cu Primăria Sectorului 6 și Primăria Oradea.  

„Plantați în amintire este un proiect la care visăm de mai bine de trei ani. Să-i vedem pe oameni îmbrățișându-și copacii sau așezându-se pur și simplu pe o bancă cu ochii la mestecenii-viață, a fost foarte emoționant și ne-a făcut să înțelegem încă o dată necesitatea unui astfel de proiect, care îmbină atât de frumos cel puțin trei elemente – doliul, mediul și comunitatea. Acesta este și motivul pentru care vom duce ideea mai departe și căutăm partenerii instituționali potriviți și sprijinul financiar necesar pentru a face, în următorii 10 ani, un astfel de parc în fiecare județ din țară”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

Asociația Zi de Bine x Plantați în amintire (2)

Doliul, una dintre cele mai intime, mai profunde și mai dureroase experiențe umane, rămâne printre temele abordate de Asociația Zi de BINE, inclusiv prin întâlniri dedicate celor care au trecut printr-o astfel de traumă. Primul grup de suport va avea loc în 9 decembrie, între orele 18:00-20:00, la Centrul Comunitar Zi de BINE din Str. Uranus, nr. 150, et. 1, sector 5, București. Cei care doresc să participe la această întâlnire sunt invitați să completeze formularul de înscriere: https://bit.ly/3OvTJKe.

Asociația Zi de Bine x Plantați în amintire (4)

Pentru susținerea proiectului „Plantați în amintire”, companiile pot direcționa 20% din impozitul pe venit, completând contractul de sponsorizare: Zi de bine !

De asemenea, companiile care nu au redirecționat cei 20% din impozitul pe anul 2021 au ocazia de a  transfera suma până pe 25 decembrie, completând formularul 177 disponibil pe site-ul ANAF.

Asociația Zi de Bine x Plantați în amintire

Despre Asociația Zi de BINE

Scopul Asociației Zi de Bine este acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația susține câte un ONG în fiecare lună a anului și încurajează oamenii să-și doneze ziua de naștere pentru un proiect social.

Asociația Zi de Bine x Plantați în amintire (5)

Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se anunță cauza susținută și sunt descrise nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii află ce s-a întâmplat cu banii și sunt invitați să vadă rezultatul implicării lor.

Dacă aveți un proiect în care credeți dar pentru care nu ați găsit încă finanțare, îl puteți înscrie pe www.zidebine.ro.

Ce joburi au căutat românii în 2022: pozițiile de inginer, contabil și șofer se află în topul preferințelor candidaților. Cu aproximativ 25.000 de căutări, joburile remote continuă să rămână atractive pentru cei care vor să se angajeze

No Comments

București, 29 noiembrie 2022: Aproape 8,5 milioane de căutări au fost făcute, de la începutul anului, pe eJobs.ro de către candidații aflați în căutarea unui loc de muncă. Cu o medie de 35.000 de joburi nou postate în fiecare lună, 2022 a fost cel mai bun an pentru piața muncii din acest punct de vedere, în timp ce numărul de aplicări atrase ajunge la aproximativ 10 milioane până în acest moment.

„Pentru că a fost un an bun nu doar din perspectiva numărului de locuri de muncă scoase în piață, ci și din perspectiva salariilor oferite, am văzut multe mișcări în segmentul de specialiști, care au avut parte de o plajă foarte generoasă pentru negocieri salariale, dar și în cel al candidaților aflați la început de carieră, respectiv cei din categoria 18-24 de ani. Ei au fost mai activi decât oricând, atât din punctul de vedere al prospectării pieței, cât și al aplicărilor efective”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Cu 58.000 de căutări pe site, joburile de inginer au fost cele mai căutate anul acesta, vârfurile de categorie fiind inginerii constructori, inginerii mecanici și inginerii de instalații. Contabilii ocupă locul secund în același clasament, cumulând 39.000 de căutări pe eJobs.ro. Urmează șoferii pentru care sunt raportate peste 33.000 de interogări ale candidaților.

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, salariul mediu net al celor care lucrează în inginerie este 4.500 de lei, 3.900 de lei pentru angajații din contabilitate și 3.500 de lei pentru cei din transporturi / distribuție. Tot pentru aceleași domenii, angajatorii au postat anul acesta peste 100.000 de joburi. Cele mai multe au fost pentru șoferi (48.000 de poziții), urmați de ingineri (28.000) și contabili (25.000).

„Un loc important îl ocupă în continuare locurile ce permit munca de acasă, acestea adunând nu doar un număr mare de căutări, ci și o cotă de 13,1% din totalul de aplicări anuale, respectiv 1,3 milioane, nivel similar cu cel înregistrat în 2021. Interesant este faptul că, în ciuda previziunilor de la începutul anului, 2022 a dovedit că și angajatorii au rămas deschiși la ideea de joburi remote, de vreme ce numărul de poziții postate a fost cu aproximativ 25% mai mare decât anul trecut”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Alte poziții care au generat peste 10.000 de căutări în parte au fost cele de manager, economist ori specialist în resurse umane. Lor li se alătură și cuvinte cheie care indică interesul pentru anumite domenii precum resurse umane, call center sau vânzări. Finalul acestui an arată, totuși, o scădere a interesului pentru joburile de inginer și pentru cele part time și remote, dar marchează, în schimb, creșteri pentru contabili, șoferi și economiști.

În acest moment, pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare din România, sunt disponibile 27.000 de locuri de muncă.

***

Despre eJobs

Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare din România și liderul pieței locale de profil. Începând cu anul 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internațională de media localizată în Zurich, Elveția. eJobs.ro le oferă clienților săi cea mai relevantă bază de candidați, pe care o pune la dispoziție prin metode eficiente, utilizând canale de media personale și cunoștințe avansate de Performance Marketing și campanii de Employer Branding, precum și tactici de optimizare a rezultatelor de recrutare. Cu 4,8+ milioane de CV-uri, peste 2 milioane de vizitatori unici pe lună și 300.000+ companii care au beneficiat de serviciile lor, eJobs este cea mai mare platformă de recrutare la nivel local.

Huawei se angajează să conecteze la internet 120 de milioane de persoane din zonele izolate

No Comments

București, 29 noiembrie 2022. Huawei a încheiat un angajament global prin care se alătură alianței digitale Partner2Connect a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor. Scopul acestui angajament este de a oferi conectivitate pentru aproximativ 120 de milioane de persoane din zonele izolate din peste 80 de țări până în 2025.

Liang Hua, președintele Huawei, a anunțat această inițiativă în cadrul Forumului de Sustenabilitate 2022 al companiei, denumit Connectivity+: Innovate for Impact. Forumul a explorat modul în care inovația în domeniul TIC ar putea debloca valoarea comercială și socială a conectivității și ar putea conduce la sustenabilitate în era economiei digitale.

foto 2 Liang Hua, presedinte Huawei

Printre speakerii de la eveniment s-au numărat lideri de rang înalt de la UIT și de la Organizația Națiunilor Unite, miniștri și autorități de reglementare în domeniul telecomunicațiilor din Cambodgia, Nigeria, Bangladesh și Pakistan, precum și lideri de afaceri, parteneri, experți și clienți din China, Africa de Sud, Belgia și Germania.

„Este limpede că simpla conectivitate nu este suficientă. Aceasta trebuie să fie accesibilă, conținutul trebuie să fie relevant și în limba locală, iar utilizatorii trebuie să aibă competențele necesare pentru a o utiliza cât mai bine”, a declarat secretarul general adjunct al UIT, Malcolm Johnson. „Mulțumim companiei Huawei pentru sprijinul acordat Coaliției digitale Partner2Connect (P2C) și pentru angajamentele anunțate în cadrul P2C în domeniile-cheie ale conectivității rurale și competențelor digitale.”

foto Liang Hua, presedinte Huawei

Siddharth Chatterjee, coordonatorul rezident al Organizației Națiunilor Unite în China, a făcut apel la “parteneriatele multilaterale” între factorii de decizie politică, sectorul privat, mediul universitar și societatea civilă pentru a elimina “realitatea îngrijorătoare” a unui decalaj digital care exclude o treime din populația globală.

„Lumea noastră dinamică are urgent nevoie de o cooperare digitală îmbunătățită pentru a valorifica potențialul de transformare al tehnologiei în vederea creării de noi locuri de muncă, a stimulării incluziunii financiare, a reducerii diferențelor de gen, a stimulării unei redresări ecologice și a reproiectării lumii noastre pentru a fi mai prosperă și mai favorabilă incluziunii”, a declarat acesta. „Acum este momentul să acționăm.”

În discursul său principal, Dr. Liang a subliniat că accesul la o rețea stabilă este o condiție de bază și un drept în era digitală. Pentru mulți dintre cei care rămân neconectați, accesul la o conectivitate fiabilă ar marca primul pas spre o transformare a vieții lor.

„Conectivitatea va fi mai mult decât un simplu instrument pentru comunicații convenabile”, a spus el. „Împreună cu tehnologiile digitale, cum ar fi cloud-ul și inteligența artificială, conectivitatea va contribui la aducerea tuturor în lumea digitală și va oferi acces la mai multe informații și competențe, la servicii mai bune și la oportunități de afaceri mai largi. Acest lucru va conduce, la rândul său, la o mai mare dezvoltare socială și economică.”

Cao Ming, președinte al Huawei Wireless Solution, a declarat: „În calitate de întreprindere cu cele mai cuprinzătoare capacități TIC, Huawei integrează pe deplin potențialul de inovare tehnologică al echipamentelor, site-urilor, energiei, transmisiilor și antenelor pentru a aborda dificultățile cu care se confruntă implementarea site-urilor tradiționale, cum ar fi costurile ridicate, transportul restricționat, lipsa de energie și provocările legate de mentenanță. Am îmbunătățit constant soluțiile RuralStar și RuralLink pentru a extinde acoperirea de calitate în zonele îndepărtate, permițând unui număr mai mare de persoane, spitale comunitare, școli, administrații locale și întreprinderi mici și mijlocii să se bucure de aceleași experiențe de conectivitate în bandă de consum larg, de mare viteză, ca și cele din orașe.”

Soluțiile din seria RuralStar au oferit conexiuni pentru peste 60 de milioane de persoane din zone izolate din peste 70 de țări. Dezvoltarea rețelelor optice în bandă largă oferă o altă cale importantă pentru asigurarea unui serviciu universal. Huawei a propus o soluție inovatoare AirPON pentru zonele cu densitate scăzută a populației, inclusiv pentru zonele izolate. Această soluție reduce în mod continuu amprenta pe suprafața spațiilor pentru echipamente, costurile de instalare a fibrei optice și consumul de energie a rețelei, permițând în același timp implementarea rapidă a rețelelor de comunicații locale.

Numai în Africa, Huawei a instalat peste 250.000 de kilometri de cabluri de fibră optică, facilitând accesul a 30 de milioane de gospodării la bandă largă de mare viteză. Experiența utilizatorilor a cunoscut o îmbunătățire constantă. Viteza medie a conexiunii în bandă largă la nivel de reședință depășește deja 30 Mbit/s, oferind o experiență de rețea mai inteligentă, mai rapidă și mai cursivă.

Pe măsură ce infrastructura TIC continuă să evolueze, tehnologiile inovatoare, precum cloud-ul și inteligența artificială, permit celor din zonele rurale și îndepărtate să se bucure de confortul unei lumi digitale. Huawei Cloud a propus strategia Totul ca un serviciu/ Everything as a Service și a pus la dispoziție, prin intermediul serviciilor cloud, expertiza tehnică și experiența de peste 30 de ani a Huawei în domeniul transformării digitale. Acest lucru înseamnă că accesul la capacitățile de infrastructură digitală Huawei în cloud este acum la fel de ușor, accesibil și sustenabil precum furnizarea de apă și electricitate.

Transformarea digitală, pregătirea digitală și noile modele de afaceri sunt esențiale pentru o dezvoltare echilibrată în regiunile periferice. Huawei a anunțat anterior că, până în 2025, cu ajutorul infrastructurii TIC îmbunătățite, compania va colabora cu partenerii pentru a permite ca 500 de milioane de persoane să se bucure de servicii financiare digitale și 500.000 de persoane să se bucure de educație incluzivă.

În Cambodgia, prima țară parteneră P2C a UIT, Huawei va colabora cu departamentele guvernamentale prin intermediul Ministerului Poștei și Telecomunicațiilor și al universităților pentru a oferi 10.000 de oportunități de formare pentru profesioniștii din domeniul TIC în următorii cinci ani.

Huawei se angajează în favoarea dezvoltării integratoare. Prin inovația sa tehnologică continuă, Huawei contribuie la un nivel mai ridicat de digitalizare în regiunile îndepărtate, permițând tuturor să beneficieze de confortul unei vieți digitale și favorizând dezvoltarea echilibrată a economiei digitale globale.

Despre Huawei

Huawei este un furnizor de top la nivel mondial în domeniul tehnologiei pentru industria IT&C, al infrastructurii în telecomunicații și în cel al dispozitivelor inteligente. Cu soluții integrate în patru domenii cheie – rețele de telecomunicații, IT, dispozitive inteligente și servicii cloud – ne angajăm să aducem tehnologia digitală la fiecare persoană, în casă sau organizație, pentru o lume inteligentă și conectată.

La Huawei, inovația pornește de la nevoile clienților. Facem investiții masive în cercetare, concentrându-ne asupra inovațiilor de ruptură în tehnologie pentru a duce omenirea mai departe. Avem peste 194.000 de angajați și derulăm operațiuni în mai mult de 170 de țări și regiuni. Fondată în 1987, Huawei este o companie privată, deținută integral de propriii angajați.

Huawei Technologies S.R.L. depune toate eforturile pentru a menține competitivitatea și siguranța rețelelor pentru întreg portofoliul de produse, soluții și servicii end-to-end. Prin colaborare deschisă cu partenerii de ecosistem, creăm valoare pentru clienți, îmbunătățind experiența consumatorilor și inspirând organizații de toate mărimile să inoveze. Huawei Technologies SRL și-a început operațiunile în România în anul 2003, unde are peste 2.300 de angajați și a dezvoltat colaborări cu toți marii operatori de telecomunicații.

Pentru detalii, vizitați www.huawei.com/ro sau urmăriți-ne pe Facebook Huawei Romania.