Samsung Electronics România anunță prelungirea perioadei de înscriere în competiția dedicată tinerilor hotărâți să construiască un viitor sustenabil. Elevii de liceu cu vârste între 16 și 18 ani se pot înscrie, individual sau alături de alți 4 prieteni, în cea de-a treia ediție Solve for Tomorrow până la data de 10 noiembrie (23:59:59), completând formularul disponibil pe site.
Sunt așteptate proiecte în cadrul celor patru categorii ale competiției: Mediu Înconjurător, Diversitate și Incluziune Socială, Educație și Dezvoltare Durabilă. Mai mult detalii puteți afla din regulamentul actualizat al competiției, disponibil aici.
Ediția de anul acesta a competiției este organizată în parteneriat cu Junior Achievement România și cu sprijinul Google România și Impact Hub Bucharest.
Consultanții și specialiștii care proiectează și implementează soluții de supraveghere și securitate pentru industriile și infrastructura critică se confruntă cu provocări unice. Protecția fizică a unor astfel de „entități esențiale” este în mod evident de importanță majoră, însă ei se confruntă și cu nevoia de a asigura protecția acestora împotriva atacurilor provenite din domeniul digital. De asemenea, mediul de reglementare trebuie să fie respectat de către toți cei implicați în proiectarea, implementarea și utilizarea unei soluții de supraveghere.
NIS2 – reglementări în continuă evoluție
Directiva NIS2, intrată în vigoare la începutul acestui an, constituie un răspuns la peisajul amenințărilor în evoluție și urmărește să îmbunătățească nivelul general de securitate cibernetică la nivelul statelor Uniunii Europene. Directiva urmărește să creeze o cultură a securității în sectoarele vitale pentru economie și societate și care, în funcționarea lor, se bazează în mare măsură pe soluțiile de tehnologie a informației și comunicații. Versiunea a doua a directivei extinde aria de la sectoare cum ar fi cel energetic, transporturile, alimentarea de apă, domeniul financiar-bancar, infrastructura piețelor financiare, serviciile medicale și infrastructura serviciilor digitale la domenii precum poștă și curierat, producție alimentară, producție industrială, administrație publică sau servicii digitale, printre altele.
Conform acestei directive, statele membre ale UE trebuie să identifice acele organizații care sunt operatori de servicii esențiale, iar acestea vor trebui să ia măsuri de securitate adecvate și să notifice autoritățile naționale relevante cu privire la orice incidente grave de securitate cibernetică. În plus, furnizorii de servicii digitale cheie, cum ar fi serviciile de cloud computing, vor trebui, de asemenea, să respecte cerințele de securitate și notificare a incidentelor statuate în directivă.
Soluțiile de supraveghere – parte esențială a asigurării securității
Protecția serviciilor esențiale a fost întotdeauna o prioritate. Măsurile fizice – garduri perimetrale, controlul accesului și agenți de securitate – au fost îmbunătățite prin tehnologie, cu soluții avansate de supraveghere video instalate pentru fiecare locație în care își desfășoară activitatea organizațiile ce furnizează servicii esențiale. Conectarea acestora prin intermediul soluțiilor IT&C le-a plasat, prin urmare, în prima linie pentru potențialelor atacuri cibernetice și sub controlul reglementărilor care se actualizează mereu pentru a răspunde noilor provocări.
Soluțiile Axis includ măsurile de securitate avansată impuse de NIS2
Axis are o abordare strategică pe termen lung a securității cibernetice. În calitate de producător european, produsele și procesele companiei sunt deja conforme cu cerințele impuse din 2016 de Directiva NIS și cu cele impuse acum de Directiva NIS2, reprezentând cea mai sigură alegere pentru managerii de securitate și managerii IT.
Axis oferă instrumente, documentație și instruire pentru a ajuta la diminuarea riscurilor și pentru a menține cel mai avansat grad de protecție pentru produsele și serviciile sale. Acest lucru se bazează pe o serie de politici și procese utilizate în dezvoltare și implementare, precum Axis Security Development Model (ASDM) – un cadru care definește procesul și instrumentele utilizate pentru a construi software cu securitate încorporată pe tot parcursul ciclului de viață, de la început până la dezafectare. În același timp, compania deține o listă extinsă de certificări, cum este ISO/IEC 27001 pentru sistemul de management al securității informațiilor, Cyber Essentials Plus sau Building Security in Maturity Model (BSIMM). În același timp, Axis este CVE Numbering Authority (CNA) în domeniul MITRE.
Caracteristici ale produselor ce contribuie la creșterea gradului de securitate
Axis utilizează pentru produsele sale firmware semnat și secure boot, în baza cărora dispozitivele validează pachetul software pentru o actualizare cu o cheie privată înainte de a accepta instalarea și asigură că un dispozitiv poate porni numai cu sistemul de operare autorizat. De asemenea, Axis Edge Vault oferă stocare protejată împotriva falsificării, permițând fiecărui dispozitiv să-și protejeze datele vulnerabile, ceea ce stabilește o bază pentru implementarea în siguranță a funcțiilor de securitate avansate, în timp ce ID-ul dispozitivului Axis funcționează ca un pașaport digital. Unic pentru fiecare dispozitiv în parte, ID-ul dispozitivului Axis este conceput pentru a dovedi originea dispozitivului pe parcursul ciclului de viață al produsului.
Protejarea informațiilor împotriva accesului neautorizat este realizată prin intermediul Trusted Platform Module (TPM), o componentă care oferă un set de caracteristici criptografice avansate bazate pe o cheie privată stocată definitiv în componenta hardware TPM. Dovezile video pot fi verificate ca nemodificate deoarece fiecare cameră utilizează ID-ul său unic de dispozitiv Axis, păstrat în siguranță în AXIS Edge Vault sau în TPM, pentru a adăuga o semnătură în fluxul video. În plus, protocolul de comunicare HTTPS este activat implicit cu un certificat autosemnat începând cu sistemul de operare AXIS v. 7.20, permițând setarea în siguranță a parolei dispozitivului. Certificatul autosemnat a fost înlocuit cu certificatul de identificare a dispozitivului securizat IEEE 802.1AR pentru versiunile de sistem de operare AXIS 10.10 și ulterioare.
Gestionarea sarcinilor de instalare, configurare și întreținere este simplificată prin utilizarea AXIS Device Manager, instrument de bază pentru specialiștii de securitate și administratorii de sistem. Soluția le permite acestora să urmărească dispozitivele Axis din rețea, să implementeze politici de securitate pe toate dispozitivele și să efectueze toate actualizările de firmware într-un mod rapid și eficient.
Partener cu pachet complet de produse, soluții și expertiză avansate
Prin preocupările sale legate de includerea în produsele și soluțiile dezvoltate a unor măsuri de securitate avansate, Axis este permanent pregătită să integreze sisteme conforme celor mai restrictive reglementări. Acest lucru îl puteți discuta cu partenerii companiei și cu specialiștii noștri, împreună cu care veți putea analiza aspectele specifice ale organizației dumneavoastră. Experiența de consultanță și implementările efectuate ne recomandă ca un pentru proiectarea, instalarea și operarea de sisteme de supraveghere conforme standardelor din industrie putând astfel beneficia de cele mai noi inovații din industrie.
Despre Axis Communications
Axis ajută la construirea unei lumi mai inteligente și mai sigure prin crearea de soluții care îmbunătățesc securitatea și performanța afacerii. Ca producător de tehnologie de rețea și lider în industria de profil, Axis oferă soluții în domeniul supravegherii video, controlul accesului, interfoanelor și sistemelor audio. Aceste soluții sunt puse în valoare prin adăugarea de aplicații inteligente de analiză și sunt susținute prin cursuri de instruire de înaltă calitate.
Compania Axis are în jur de 4000 de angajați dedicați, în mai mult de 50 de țări și colaborează cu parteneri din domeniul tehnologiei și integrării de sistem din întreaga lume pentru a le furniza clienților soluții de cea mai bună calitate. Compania Axis a fost fondată în anul 1984 și are sediul în orașul Lund. Pentru mai multe informații despre Axis, vizitați site-ul: www.axis.com. Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/.
*O zonă periculoasă din Zona 1 este clasificată ca un loc în care o atmosferă explozivă este probabil să apară.
Aceștia reprezintă a treia generație de absolvenți a Programului Canon dedicat Tinerilor.
București, 25 octombrie 2023 – Elevii au îmbinat orele din programa școlară cu workshopurile de fotografie, organizate de Canon. Proiectele fotografice, realizate de ei, au fost prezentate în cadrul vernisajului de la Galeria de Artă Galateca, ce a avut loc pe 23 octombrie.
Workshopurile intensive de fotografie s-au desfașurat la Colegiul Național “Grigore Moisil”, pe o perioadă de șase săptămâni. Elevii au avut la dispoziție echipamentele Canon, cu ajutorul cărora au putut să exerseze noile aptitudini de comunicare vizuală și să-și rezolve temele primite de la fotojurnalista Ioana Moldovan, ghidul lor în această incursiune în lumea fotografiei. În cadrul cursurilor, elevii au documentat, prin fotografiile lor, unele dintre cele 17 Obiective pentru Dezvoltare Durabilă (ODD), stabilite de Națiunile Unite. Rezultatul muncii lor a putut fi admirat în cadrul vernisajului de la Galateca, ce a avut loc pe 23 octombrie. Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 1-30 noiembrie, la parterul ParkLake Shopping Center (Str. Liviu Rebreanu 4, București ).
Ioana Moldovan, mentorul tinerilor, a supervizat întregul proces creativ și a susținut cele șase workshopuri intensive, ce au avut atât o componentă teoretică, cât și practică. “Orice inițiativă care deschide această lume a fotografiei pentru tinerii pasionați, care facilitează contactul cu alți fotografi, este, pentru mine, esențială. M-am bucurat să lucrez cu adolescenții de la Grigore Moisil, m-au entuziasmat curiozitatea și dedicarea lor. E o experiență pe care as repeta-o oricând”.
“Este o dorință mai veche de a avea în curricula școlară cursuri de fotografie, am îmbrățișat imediat propunerea Canon România”, a declarat Dana Bobocea, directoarea Colegiului Național „Grigore Moisil”. “Elevii noștri sunt implicați în multe activități extrașcolare, colegiul având inclusiv un Club de Fotografie. Interesul față de acest domeniu exista, însă ne lipseau echipamentele foto și experiența unui profesor. Ioana i-a îndrumat pe elevi, le-a oferit noțiunile de bază, a răspuns tuturor întrebărilor pe care ei le-au avut, le-a oferit un cadru de învățare. Cred ca acest tip de educație complementară este ideală la vârsta lor și ne bucurăm că am avut ocazia să ne implicăm în acest proiect”.
Programul Canon pentru Tineri este un program internațional, ce se desfășoară din 2015 în Africa, Europa și Orientul Mijlociu. Sunt peste 5500 de copii implicați în acest proiect, din 25 de țări. În România ne aflăm la cea de-a treia ediție. “Sper ca acest program să crească în România, iar impactul să fie pe termen lung. La nivel mondial, investim constant în proiecte de educatie și competiții ce au ca scop formarea noilor generații de fotografi. Suntem încântatați că putem contribui în plan local și prin Programul pentru Tineri, implicându-ne în formarea adolescenților. Este o mare responsabilitate, dar și o mare bucurie, ce ne dă energia să continuăm”, a declarat Petronius Secăreanu, Director General Canon România.
Programul are obiectivul de a crește impactul social, prin ilustrarea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD), și dezvoltarea complementară a viitoarei generații, prin cursurile intensive de fotografie organizate. Demersul face parte din campania globală “Inspiring a World of change”, și deservește pilonul de comunicare “For the Future of the People”.
Lucrările elevilor de la Colegiul Național “Grigore Moisil” vor fi expuse pe tot parcursul lunii noiembrie la parterul ParkLake Shopping Center (Str. Liviu Rebreanu 4, București ). Aici găsiți mai multe detalii.
Anul acesta, circa 500.000 de oameni s-au încălțat de pe eMAG
65% dintre produsele din noul shop-in-shop sunt disponibile cu livrare gratuită prin programul Genius
Un client alocă lunar, în medie, 225 de lei pentru o comandă de încălțăminte pe eMAG
Oferta noului shop-in-shop, de o sută de ori mai multe decât într-un magazin tradițional
Clienții găsesc în noul shop produse de la alți comercianți: ePantofi, unul dintre cei mai mari retaileri din categorie, prezent deja pe platformă
București, 31 octombrie 2023. eMAG continuă seria magazinelor de tip shop-in-shop online și lansează Sneakers and Shoes Shop dedicat încălțămintei adecvate fiecărui sezon și potrivit pentru fiecare membru al familiei. În noul shop, clienții eMAG regăsesc o gamă diversificată de peste 75.000 de produse din oferta proprie și a altor comercianți care vând pe eMAG Marketplace, de o sută de ori mai multe decât într-un magazin tradițional.
Sneakers & Shoes Shop este creat pe baza nevoilor clienților, care își doresc să descopere mai simplu și rapid produsele de care au nevoie, în orice anotimp: de la pantofi de ocazie la pantofi sport sau de la teniși pentru copii la ghete pentru zăpadă. În noul shop sunt prezente și produse din oferta altor comercianți precum ePantofi, unul dintre cei mai mari retaileri online din segmentul fashion din Polonia și România.
„Noul shop-in-shop cu o ofertă în continuă diversificare cu ajutorul sellerilor locali sau internaționali își propune să îi ajute pe clienți să descopere mai ușor produsele potrivite în funcție de sezon, buget și nevoi, de la branduri românești sau internaționale. Aproape jumătate de milion clienți au cumpărat încălțăminte de pe eMAG anul acesta și sperăm că, prin intermediul facilităților pe care le oferă, Sneakers & Shoes Shop va deveni magazinul preferat de încălțăminte al românilor”, a spus Simona Șahîn, demand director eMAG România.
Clienții pot găsi în noul shop-in-shop o varietate de produse potrivite oricărui buzunar, dar și branduri cunoscute precum Nike, Puma, Skechers, Clarks sau Karl Lagerfeld. Cea mai mare parte din gama disponibilă poate fi livrată gratuit cu ajutorul cu serviciului Genius, folosit de peste 500.000 de clienți și disponibil în patru aplicații de shopping online- eMAG, Tazz, Fashion Days și Freshful.
Acesta este cel de-al patrulea shop-in-shop lansat de eMAG, după Dermato Shop, Drinks & Coffee Shop, Nutrition & Vitamins Shop.
Bucuresti, 30 October 2023 – ATEN International, lider mondial in solutii de conectivitate AV/IT si sisteme complete de administrare, a oferit solutia de distributie AV in timp real pe tot parcursul evenimentului de eSports, FAVCUP 2022, produs de catre echipa profesionista japoneza de jocuri eSports FAV Gaming impreuna cu KADOKAWA Game Linkage Corporation. Acest turneu a fost un eveniment de eSport cu participare la scara larga, in care atat jucatorii profesionisti activi de eSport, cat si publicul larg s-a putut alatura si concura. FAV Gaming face demersuri pentru a creste gradul de constientizare despre eSports.
Competitia intensa dintre jucatorii diverselor divizii urma sa fie transmisa atat in locul de desfasurare, cat si online, pentru ca fanii eSports sa poata viziona meciurile de la distanta. Solutia se confrunta cu provocarea ratei de refresh ridicate necesara pentru titlurile eSports, cat si cu provocarea comutarii fara intreruperi intre diferite camere si transmisia video de inalta calitate.
Astfel, solutia de implementat intampina 3 mari provocari:
Extinderea si comutarea intre transmisiile pe distante lungi in locatie de la fluxurile AV ale PC-urilor folosite in timpul meciurilor, fara pierderi de calitate.
Jocurile de tip eSports au nevoie de cel putin 120 de cadre pe secunda (fps), asa ca solutia trebuia sa poata suporta aceste rate de reimprospatare ridicate necesare pentru competitiile de jocuri.
Comutarea fara probleme intre fluxuri pentru o experienta cat mai buna pentru participantii la fata locului si de la distanta, precum si pentru comentatori si operatori.
Sistem AV extrem de fiabil si simplu de utilizat
Alegerile facute de specialistii ATEN impreuna cu reprezentantii FAV Gaming au dus la crearea unui sistem de transmisiuni AV extrem de fiabil si simplu de utilizat. Astfel, cu ajutorul VM6404HB operatorii au putut agrega si comuta intre fluxurile PC-urilor jucatorilor la o calitate inalta, folosind o interfata grafica simpla. Imaginile s-au directionat apoi prin monitoarele de verificare conectate si splittere-le HDMI catre monitoarele OP si monitoarele mari de pe scena principala.
VM6404HB are o interfata grafica simpla si usor de inteles pentru crearea profilurilor de ecran, ceea ce face configurarea usoara si operarea intuitiva.
Domnul Hasegawa, RATEL Co. Ltd., care a fost responsabil de constructia, managementul si operarea evenimentului la fata locului, a declarat:
”Comutarea fara intreruperi intre ecrane a devenit posibila astfel, prevenind intreruperile de moment din timpul transmisiilor si oferind o experienta de vizionare fluida pentru telespectatori, cu suport pentru rate de reimprospatare de pana la 240 Hz pentru ecranele conectate. Operatorii au putut gestiona si distribui eficient fluxurile audiovizuale ale jocurilor cu rate de reimprospatare ridicate pe distante lungi prin HDBT, asigurand o experienta mai fluida, mai captivanta si mai interesanta.”
Cele doua echipamente aflate la baza solutiei implementate au fost:
VM6404HB – este o solutie ideala pentru aplicatiile care necesita configurarea convenabila a mai multor afisaje HDMI cu mai multe surse HDMI – cum ar fi pentru prezentari pe scena, sali de clasa digitala, sali de videoconferinte si orice instalare care necesita sincronizare in timp real.
VM6404HB suporta 4K@60Hz, HDMI 2.0 si HDCP 2.2 si dispune de Seamless Switch™ care utilizeaza o arhitectura matriceala cu procesor FPGA care asigura fluxuri video continue, control in timp real si transmisii stabile de semnal. Cu un scaler de inalta performanta incorporat, VM6404HB converteste cu usurinta diverse rezolutii de intrare in diferite rezolutii de iesire, oferind spectatorilor cea mai buna calitate video si a imaginii pe toate ecranele. Comutatorul integreaza functionalitatea peretelui video (video wall) cu o interfata grafica web usor de utilizat, care permite crearea a 8 profiluri de conexiune care pot fi personalizate in diferite modele de perete video.
VE1843 –Este primul transceiver video de la ATEN in tehnologie HDBaseT 3.0 , suportand rezolutie nativa 4K 60Hz (4:4:4), permitand utilizatorilor sa configureze cu usurinta echipamentul pentru a fi un transmitator sau un receptor in functie de solutia AV de care au nevoie, si permitand in acelasi timp transmisia necomprimata True 4K HDMI pe o distanta de pana la 100m cu latenta zero printr-un singur cablu Cat 6A U/FTP, plus transmisia interfetei USB, pe acelasi cablu.
Cu designul sau hardware orientat spre utilizator si durabilitatea sporita, acest nou model este conceput special pentru spatii care necesita transmisie de semnal pe distante lungi, dar de inalta calitate, cu instalare usoara si operare non-stop, cum ar fi sali de conferinte, sali de spectacol, sali de banchet si muzee.
Cele doua echipamente, alaturi de alte modele, se regasesc in portofoliul ATEN si pot fi implementate in orice cadru in care beneficiarul doreste sa imbunatateasca nivelul de calitate al semnalului video.
Descoperiți o nouă era a răsfățului cu cafeaua Tchibo Coffee Service – „Delicious To Go” și învăluiți-vă în amestecul luxuriant de cafea premium de la Tchibo Coffee Service, completat de gustul bogat și textura cremoasă a laptelui adevărat.
Tchibo Coffee Service, un nume apreciat în industria cafelei, sinonim cu „pasiunea pentru cafea” prezintă o experiență revoluționară pe piața românească – „Delicious To Go”, oferind o combinație armonioasă a celei mai iubite cafele, însoțită de autenticitatea, bogăția și răsfățul cremos al laptelui adevărat. Sub conceptul „Delicious To Go” Tchibo Coffee Service lansează o invitație de a transforma fiecare moment de cafea savurat on the go, într-un moment de răsfăț.
Conceptul „Delicious To Go” îmbină autenticitatea cu gustul excepțional, obiectivul principal fiind acela ca fiecare dintre noi, oricât ar fi de implicat în activitățile cotidiene să iși poată savura aromele autentice ale cafelei premium de la Tchibo Coffee Service, chiar și în agitația celor mai aglomerate zile.
Tchibo Coffee Service vă invită să descoperiți această inovație captivantă în lumea cafelei și să vizitați cea mai apropiată stație Tchibo To Go pentru a vă bucura de cea mai personală cafea to go: realizată cu precizie printr-o singură apăsare de buton. Fie că sunteți în mijlocul zilei de lucru, sau vă bucurați de o pauză liniștită, Tchibo Coffee Service este aici pentru a transforma momentele la cafea în experiențe autentice.
Principalele caracteristici ale Tchibo „Delicious To Go”:
Arome puternice: Bucurați-vă de aroma pură și robustă a cafelei Tchibo cu fiecare înghițitură.
Arome bogate: Experimentați profunzimea gustului bogat, datorită laptelui, transformând fiecare moment într-o evadare luxuriantă în lumea cafelei.
Textura cremoasă: Lăsați textura catifelată și cremoasă creată de laptele adevărat să vă învăluie simțurile.
“Noi, la Tchibo Coffee Service, rămânem fermi în pasiunea noastră pentru inovație și calitate, ceea ce se reflectă în fiecare produs pe care îl aducem pe piață. „Delicious To Go” este cea mai recentă lansare, fiind unii dintre primii furnizori de pe piață care oferă o experiență autentică de cafea cu lapte adevărat, într-un format rapid, pentru a fi luată cu tine oriunde. Tchibo Coffee Service invită fiecare pasionat de cafea să se lase învăluit în această experiență inedită. Obiectivul nostru nu se oprește aici, căci ne-am propus să ajungem până la sfârșitul anului 2024 în peste 1000 de locații din România cu soluția noastră cu lapte adevarat.” adaugă Marian Alexe, Directorul General al Tchibo Coffee Service Romania.
20% dintre utilizatorii de dispozitive smartphone compatibile cu tehnologia 5G sunt dispuși săplătească în plus pentru o calitate diferențiată a serviciilor 5G
Consumatorii 5G sunt de trei ori mai predispuși săschimbe furnizorul din cauza experiențelor slabe de conectivitate în locații importante cum sunt stadioanele, spațiile mari de evenimente și aeroporturile
Erik Ekudden, CTO al Ericsson, afirmă: Cercetările ConsumerLab privind 5G consolideazăpotențialul de business al interfețelor de programare a aplicațiilor (API-uri) din rețele
Unul din cinci utilizatori de dispozitive smartphone compatibile cu tehnologia 5G este dispus să plătească abonamente mai scumpe cu până la 11% pentru a beneficia de servicii 5G de calitate superioară, experiențe de utilizare mai bune și o conectivitate mai bună, arată o nouă cercetare realizată de Ericsson (NASDAQ: ERIC) ConsumerLab.
Raportul, intitulat “5G Value: Turning Performance into Value”, analizează gradul de satisfacție și loialitatea utilizatorilor și evidențiază potențialul creșterii afacerilor furnizorilor de servicii de comunicații (CSPs) 5G, în contextul în care un număr tot mai mare de clienți din întreaga lume susțin că sunt mulțumiți de calitatea serviciilor 5G.
Raportul mai arată și faptul că, din cauza conectivității 5G scăzute în locații aglomerate (stadioane, săli de spectacole, aeroporturi etc.), clienții sunt de până la trei ori mai predispuși să-și schimbe furnizorul de servicii de comunicații.
Cercetarea amplă – care reflectă opiniile unui număr de aproximativ 1,5 miliarde de consumatori la nivel global, printre care și aproximativ 650 de milioane de utilizatori 5G – face parte dintr-o serie de studii derulate de Ericsson, prin intermediul cărora compania își propune să urmărească evoluția pieței de consum a serviciilor 5G încă din anul 2019.
De altfel, acestea au arătat că se modifică inclusiv factorii care influențează satisfacția consumatorilor, trecând în principal de la considerentele legate de acoperirea geografică a rețelelor 5G la valori bazate mai mult pe experiența oferită de aplicații, cum ar fi calitatea streamingului video, experiența oferită de jocurile mobile/apelurile video și constanța vitezei în rețelele 5G, în special în rândul celor care se numără printre primii utilizatori ai tehnologiei 5G.
Potrivit lui Jasmeet Singh Sethi – directorul Ericsson ConsumerLab – aproximativ 37% dintre consumatorii 5G intervievați consideră că o creștere a volumului de date inclusă in abonamentele lor 5G ar justifica introducerea unor tarife premium de către furnizorii de servicii de comunicații: „Este interesant faptul că aproximativ unul din cinci utilizatori de dispozitive de tip smartphone compatibile cu 5G, pe care i-am chestionat, și-a exprimat o preferință clară pentru o calitate diferențiată a serviciilor de conectivitate. Pentru ei nu mai este de ajuns să li se ofere conectivitate 5G în general, de tip “best effort”. Ei caută în mod activ performanțe de rețea ridicate și constante, concepute special pentru rularea unor aplicații solicitante și acoperirea unor locații cheie specifice. Cercetarea noastră arată că, pentru asta, utilizatorii respectivi sunt dispuși să plătească abonamente cu până la 11 procente mai scumpe”.
Sethi a mai precizat că un alt indicator clar al nivelului de loialitate al clienților de servicii 5G este legat de calitatea conectivității 5G în locuri aglomerate și spații care găzduiesc evenimente majore: „În astfel de situații, mulți consumatori 5G se așteaptă ca această tehnologie să le ofere o experiență superioară, cu valoare adăugată (spre exemplu la un mare spectacol de divertisment sau într-un aeroport). Dacă experiența lor în astfel de locații este nesatisfăcătoare, este de trei ori mai probabil ca aceștia să treacă la un alt furnizor care să le poate oferi o experiență 5G optimă”.
Erik Ekudden – Chief Technology Officer (CTO) la Ericsson – afirmă că raportul confirmă potențialul interfețelor de programare al aplicațiilor din rețele (API-uri) pentru dezvoltatorii de software, ca mijloc prin care furnizorii de servicii de comunicații pot oferi experiențe de rețea îmbunătățite pentru care clienții sunt dispuși să plătească: „În era 5G, API-urile de rețea sunt în fapt conexiuni de business pentru dezvoltatorii de software și furnizorii de aplicații, oferindu-le acestora acces la capabilitățile rețelei prin intermediul unor interfețe familiare și ușor de utilizat”. Ekudden adaugă: „Pe măsură ce utilizatorii își exprimă dorința de a plăti suplimentar pentru noi funcționalități și o calitate diferențiată a serviciilor, este clar că aceste API-uri sunt esențiale în industrie. Ele favorizează un mediu în care dezvoltatorii de software au acces la capabilitățile 5G, pentru a oferi experiențe premium deosebite, în timp ce pentru furnizorii de servicii de comunicații, ele deblochează noi surse de venit prin monetizarea valorii inerente a rețelelor lor”.
Alte concluzii din raport:
Raportul abordează modul în care implicarea utilizatorilor 5G și, în consecință, consumul de date mobile, sunt stimulate de includerea în abonamentele 5G a conținutului video îmbunătățit: 4K, experiențe 360, video cu opțiunea de multi-view și aplicații de realitate augmentată (AR).
Utilizatorii 5G spun că în ultimii doi ani au petrecut, în medie, cu 47% mai mult timp consumând astfel de formate video îmbunătățite. Totodată, numărul de utilizatori care folosesc în fiecare zi aplicațiile de realitate augmentată (AR) s-a dublat de la sfârșitul anului 2020.
Raportul identifică patru tendințe:
Elementele care influențează nivelul de satisfacție al consumatorilor în ceea ce privește tehnologia 5G nu mai vizează doar gradul de acoperire. Noii utilizatori 5G încă apreciază acoperirea și viteza 5G în spatii exterioare. Însă, în piețele în care acoperirea 5G pentru populație depășește 80%, utilizatorii fideli acordă prioritate calității video și vitezei de încărcare pentru aplicațiile pe care le utilizează, ceea ce reflectă așteptări tot mai mari.
5G aduce noi abordări în ceea ce privește streamingul video și utilizarea realității augmentate (AR). Formatele noi determină din ce în ce mai mult utilizarea și consumul de date 5G, pe măsură ce furnizorii de servicii de comunicații includ în abonamentele de acest tip conținut media îmbogățit.
Performanța 5G în locații cheie influențează loialitatea consumatorilor. Aproximativ 17% dintre consumatorii din 28 de piețe și-au schimbat furnizorul de servicii de la lansarea tehnologiei 5G, în principal din cauza problemelor legate de performanța rețelei, experiența 5G în locații importante (cum ar fi arenele sportive și aeroporturile) influențând semnificativ deciziile lor.
Consumatorii 5G vor plăti în plus pentru conectivitate diferențiată. 20% dintre utilizatorii de smartphone-uri se așteaptă la conectivitate 5G diferențiată. Mai mult, aceștia apreciază conectivitatea premium și sunt dispuși să plătească cu până la 11% mai mult pentru un plan 5G care să asigure performanțe ridicate ale rețelei.
Metodologia raportului:
În lunile mai și iunie 2023 au fost intervievați peste 37.000 de consumatori din 28 de țări. Cercetarea reflectă opiniile a aproximativ 1,5 miliarde de consumatori, incluzând 650 de milioane de utilizatori 5G.
Xiaomi a prezentat seria Xiaomi 14 și Xiaomi HyperOS, sub tema „Leap Beyond the Moment” și a dezvăluit ecosistemul inteligent „Human X Car X Home”, alături de Xiaomi 14, Xiaomi 14 Pro și alte produse AIoT. Mai multe informatii aveți la link-ul următor: https://www.mi.com/global/discover/article?id=3048
Mai mult, compania a anunțat și noul Xiaomi HyperOS, ce propulsează ecosistemul său inteligent de dispozitive personale, mașini și produse pentru casă. Xiaomi HyperOS promite o nouă experiență de utilizare și va fi preinstalat pe seria Xiaomi 14, Xiaomi Watch S3, Xiaomi TV S Pro 85″ MiniLED și alte dispozitive de pe piețele sale interne. Detaliile integrale sunt disponibile aici: https://www.mi.com/global/discover/article?id=3047
Primul magazin P&C din Iaşi şi al 10-lea din România și-a întâmpinat deja primii clienţi ȋn ansamblul Palas, din centrul oraşului.
În acest weekend (26-29 Octombrie), renumitul retailer multi-brand din industria fashion Peek & Cloppenburgsărbătorește marea deschidere din Iaşi. Clienții sunt invitați să se bucure de muzică live, vor fi răsfățați în lounge-ul de beauty special amenajat, se vor dezmierda cu dulciuri, băuturi răcoritoare si se vor bucura de activităţi atractive. În plus, atât membrii activi ȋn cadrul programului de loialitate, cât si cei care se vor ȋnscrie beneficiază de discount-uri exclusive de 20% la cumpărăturile efectuate pe durata celor 4 zile, la ȋntreaga gamă de produse.
În prezent, P&C este prezent ȋn 16 ţări: Germania, Austria, Elvetia, Olanda, Polonia, Croaţia, Cehia, Ungaria, Letonia, Lituania, România, Slovenia, Slovacia, Bulgaria, Serbia şi din 2022 şi ȋn Belgia.
“Suntem fericiti de invesţia ȋn primul magazin din Iaşi pe care l-am inaugurat astăzi ȋn ansamblul mixt Palas. Chiar şi după atâţia ani de P&C ȋn România investim constant în dezvoltarea magazinelor și serviciilor pe care le oferim. Suntem mulţumiţi de parcursul P&C ȋn România şi bucuroşi să le aducem clienţilor noştri portofoliul cu deja binecunoscutele branduri ȋn cadrul celui de-al 10- lea magazin din ţară, aici ȋn Iaşi. Ne dorim ca ȋn Iaşi, destinaţia finală a anului 2023 din planul nostru de expansiune, să fim cel puţin la fel de bine primiţi aşa cum am fost ȋn Timişoara, Cluj sau Constanţa. În romanticul Iaşi, orasul celor 7 coline, cu importantă semnificaţie ȋn istoria şi moştenirea noastră culturală, sperăm să devenim o sursă de inspiraţie cu ultimul concept de magazin şi să aducem cele mai noi trenduri ȋn modă. În acelaşi timp, Iaşi este un centru universitar renumit care atrage mulţi tineri din toate colţurile tării şi chiar şi de peste hotare, iar acest concept li se potriveşte foarte bine având ȋn portofoliul nostru un departament dedicat lor, boutique cu branduri precum Guess, Tommy Jeans, CK Jeans, G-Star şi Review. Acest magazin se adresează nu doar ieşenilor, ci tuturor locuitorilor din regiune, iar poate astfel identificăm şi alte oportunităţi ȋn zonă.
Nu este o coincidenţă deschiderea magazinului cu numărul 10 ȋn Iaşi, 10 ȋnsemnând performanţa, excelenţa, iar acest lucru ne motivează să devenim din ce ȋn ce mai buni pentru clienţii noştri.“a menționat Alina Șerban Regional Sales Manager Peek & Cloppenburg.
Noul concept de magazin
În noul magazin de 3400 de mp din ansamblul mixt Palas ce este dispus pe două etaje – mezanin pentru femei şi etajul dedicat bărbaţilor, P&C va oferi peste 100 de branduri sub acelaşi acoperiş, astfel clientii ȋşi pot găsi ţinuta potrivită stilului personal pentru orice ocazie. Acest lucru este posibil printr-o coordonare atentă a gamei de produse ce include atât branduri exclusive, cât şi renumitele branduri internaţionale.
Noul magazin are un design mai plăcut și facil în identificarea pieselor preferate, iar unul dintre punctele principale de atracţie ȋl reprezintă segmentul de sport-fashion adresat tinerilor, un trend ȋn creştere cu piese ce pot fi integrate ȋn ţinutele zilnice, iar noul magazin răspunde cu eficienţă cerinţei segmentului tânăr. P&C continuă dezvoltarea reţelei sale de magazine pe pieţele deja existente, urmărind ȋn acelaşi timp şi noi pieţe ȋn Europa de Est.
Al 10 lea magazin P&C intenţionează să le ofere clienţilor o stare de bine, un spațiu ideal pentru a găsi inspirația alegerii unei ținute care să îi reprezinte, aceștia având la dispoziție o varietate de colecții premium de la branduri de top – Hugo, Boss, Tommy Hilfiger, Joop!, Polo Ralph Lauren, Marc Cain, CK Jeans, Tommy Jeans, dar şi branduri exclusive P&C precum Jake*s, Review, McNeal şi Christian Berg.
Discount-uri speciale și activități atractive la deschidere
Timp de patru zile, oaspetii se vor bucura de diverse surprize la vizita ȋn noul magazin. Inaugurarea este sărbătorită de joi până duminică, iar membrii activi ȋn cadrul programului de loialitate, cât şi cei care se vor ȋnscrie beneficiază de discount-uri exclusive de 20% la cumpărăturile efectuate pe durata celor 4 zile, la ȋntreaga gamă de produse.
25 de studenți vor participa la un workshop practic și teoretic, la finalul căruia pot câștiga granturi în valoare unitară de 1.000 de dolari
București, 26 octombrie 2023 – Xiaomi România, în parteneriat cu Asociația Studenților la Comunicare – Universitatea din București, lansează primul său proiect de educație în fotografie jurnalistică adresat studenților din România. 25 de studenți au șansa de a participa la un workshop practic și teoretic intensiv. La finalul workshopului, participanții pot câștiga granturi în valoare unitară de 1.000 de dolari pentru a-și pune bazele portofoliului personal.
Workshopul se adresează studenților pasionați de domeniul fotojurnalismului și oferă atât informații tehnice, cât și despre compoziție și alte elemente de bază ale fotografiei, precum și o componentă practică. Accesul la workshop este limitat, accesibil doar pe bază de portofoliu, conform regulamentului campaniei.
Xiaomi a lansat anul acesta cele mai recente smartphone-uri din seria Xiaomi 13T, două modele dezvoltate în parteneriat cu Leica pentru a susține experiența fotografică a utilizatorilor. Performanțele camerei și implicarea Xiaomi în domeniul artelor vizuale și al fotojurnalismului au inspirat lansarea primului proiect de educație în fotografie jurnalistică derulat de brand în România.
„La nivel global, odată cu lansarea noii serii de smartphone-uri, Xiaomi și-a asumat misiunea de a contribui, prin educație, la dezvoltarea artelor vizuale. Mă bucur să ne aliniem acestei misiuni și în România, printr-o inițiativă unică în regiune, și să contribuim prin cele mai bune asseturi ale noastre – tehnologia și experiența globală în fotografie – și prin dedicarea unor parteneri locali puternici la educarea noii generații de studenți”, a declarat Gina Gavriliu, Marketing Manager Xiaomi România.
Sub conceptul „Masterpiece in sight”, studenții pornesc în căutarea poveștile celor mai cunoscute zone ale Bucureștiului, pe care le scriu prin lentila noilor modele Xiaomi 13T și Xiaomi 13T Pro. La final, fiecare student înscrie în concurs unul dintre cadrele surprinse în timpul workshopului pentru șansa de a câștiga unul dintre cele trei granturi în valoare unitară de 1.000 de dolari, în urma evaluării juriului compus din mentorii proiectului, fotojurnaliștii Ioana Moldovan și Andrei Pungovschii, și Lector Univ. Dr. Alexandra Bardan.
„Suntem încântați să fim parte a acestei inițiative inovatoare care oferă studenților posibilitatea de a se dezvolta într-un domeniu atât de dinamic. Colaborarea cu Xiaomi ne oferă o oportunitate unică de a încuraja creativitatea și pasiunea pentru arta vizuală în rândul studenților pe care îi reprezentăm. Suntem nerăbdători să vedem pozele pe care le vor face aceștia în cadrul acestui eveniment”, a declarat Ciprian Lazăr, Președinte Asociația Studenților la Comunicare – Universitatea din București.
Proiectul se desfășoară în perioada octombrie-noiembrie.
Despre Xiaomi Corporation
Xiaomi Corporation a fost înființată în aprilie 2010 și listată în componenta Main Board a Bursei de Valori din Hong Kong la 9 iulie 2018 (1810.HK). Xiaomi este o companie de electronice de larg consum și producție inteligentă, cu smartphone-uri și hardware inteligent conectate printr-o platformă IoT.
Îmbrățișând viziunea noastră de „Make friends with users and be the coolest company in the users’ hearts”, Xiaomi urmărește continuu inovații, experiența de înaltă calitate a utilizatorului și eficiența operațională. Compania construiește fără încetare produse uimitoare cu prețuri oneste, pentru a permite tuturor să se bucure de o viață mai bună, prin intermediul tehnologiei inovatoare.
Xiaomi este una dintre cele mai importante companii de smartphone-uri din lume În iunie 2023, MAU al MIUI a atins aproximativ 606 milioane la nivel global. 654,5 milioane de dispozitive inteligente conectate la platforma sa (excluzând smartphone-urile, laptopurile și tabletele) la 30 iunie 2023. Produsele Xiaomi sunt prezente în peste 100 de țări și regiuni din întreaga lume. În august 2023, compania a ajuns pe lista Fortune Global 500 pentru a cincea oară, ocupând locul 360.
Xiaomi face parte din indicele Hang Seng, indicele Hang Seng China Enterprises, indicele Hang Seng TECH și indicele Hang Seng China 50.
Despre Asociația Studenților la Comunicare – Universitatea din București
Asociația Studenților la Comunicare – Universitatea din București (ASC-UB) este asociația studențească reprezentativă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC). ASC a fost reînființată pe 5 martie 2019, cu ajutorul a nouă studenți care au pus bazele acesteia. De atunci, este în continuă creștere și, în prezent, însumează aproximativ 140 de voluntari activi.
Scopul statuar al asociației este de a reprezenta studenții facultății, dar și de a apăra drepturile acestora în raport cu actorii relevanți la nivel național. Totodată, asociația are ca scop dezvoltarea profesională și personală a studenților prin diferite activități și proiecte dedicate acestora.