Month: August 2024

Povești emoționante despre eșec și lecții valoroase la ediția a 22-a Fuckup Nights București. „Ne putem pensiona de la job, dar nu ne putem pensiona de la viață”

No Comments

Fuckup Nights București s-a întors pe 22 august cu noi povești pline de emoție și surse de inspirație pentru cei care vor să învețe din eșec, căci uneori acesta poate fi cel mai bun profesor.

A 22-a ediție a evenimentului global – sold out din nou, chiar și în perioada vacanței de vară – a adus laolaltă și de această dată speakeri remarcabili din domenii diferite. Au fost alături de noi Adela Pârvu – Interior Designer & Blogger, Angela Valeria Carp – Jurnalist & Digital Creator, Radu Bălăceanu – Cofondator Lifebox și Anca Amariei – Cofondator Centrul Eka.

Primul speaker ne-a împărtășit o poveste ca un rollercoaster emoțional, despre carieră și familie, două elemente care de multe ori se pot intersecta într-o confruntare intensă. Adela Pârvu, designer de interior și blogger, lucrează de la 16 ani și recunoaște că, de-a lungul vremii, a spus „da” la orice; mai puțin ei însăși.

„Era foarte important pentru mine să fiu de folos, să îi ajut pe ceilalți, să mă asigur că se simt bine. Spuneam că dacă cei din jur sunt fericiți, și eu sunt fericită. Acest lucru a venit la pachet cu foarte multă muncă și timp dedicat altora și deloc mie. Pe lângă nenumăratele joburi, aveam și o viață de familie, doi copii gemeni, un soț, un cățeluș…”, povestește Adela.

În urma acestui stil de viață, ea spune că a avut parte, la un moment dat, de un dublu-divorț – unul în plan personal, iar altul în plan profesional.

„La birou, chiar ziceam de multe ori că facem proiecte pentru familii, noi înșine fiind o familie. Credeam că am ajuns la ceea ce am văzut într-un documentar: Nu există șefi, doar prieteni. Eram convinsă că toată lumea rezonează. Când a venit pandemia, această „familie” a dispărut. M-am ocupat singură de tot ce a trebuit să fac, fără să observ asta. Am realizat, apoi, că și acasă era o lipsă mare de afecțiune. Astfel, am hotărât să plec din relație, iar în perioada imediat următoare s-a încheiat și colaborarea cu partenera mea de business – un dublu-divorț”, spune Adela Pârvu.

Și-a dat seama că este ceva ce nu funcționează. A început un proces de terapie și a învățat că, dacă ești mereu o persoană drăguță doar cu ceilalți, relația ta cu tine are mult de suferit. I-a fost greu să accepte acea realitate, însă a început să învețe să aibă grijă de sine, iar procesul continuă până în prezent.

„Dacă am reușit să fac proiecte de design interior, trebuie să fiu în stare să fac și un proiect de design al vieții. Pentru că mi-am rezervat timp să mă cunosc, să mă înțeleg, o să fie altfel. Ne putem pensiona de la job, dar nu ne putem pensiona de la viață”, încheie Adela povestea ei cu adevărat inspirațională pentru publicul din sală, care a absorbit și a trăit fiecare parte a poveștii.

Următoarea invitată pe scenă a fost Angela Valeria Carp, jurnalist, influencer și creatoarea seriei online #NewsWithAngela.

Angela și-a început activitatea în mediul online în 2015. În nouă ani, a fost consecventă și a încercat mai multe rețete, până a ajuns la versiunea din prezent. A realizat cât de importantă este informația și a început News with Angela, un proiect care a rezonat cu publicul ei și i-a adus colaborări cu branduri și o comunitate de peste 55 de mii de oameni. A ști a devenit un laitmotiv pentru brandul ei personal.

„Când te construiești ca un produs, ca o persoană care știe, în momentul în care se demonstrează că nu știi, atunci să te ții”, povestește Angela, care a împărtășit cu publicul Fuckup Nights o postare din trecut, făcută în grabă, care i-a adus foarte multă critică.

„În momentul în care greșești într-un mediu privat, greșeala trece și emoțiile pe care le ai atunci trec. Când greșești pe Instagram, este ca și cum ai rămâne fără chiloți în piața publică. În public, eșecul se simte foarte rușinos. Este o rușine care te slăbește mai tare decât orice dietă”, își povestește Angela experiența.

Angela spune că nu eșecul în sine este problema, ci felul în care îl gestionăm după ce s-a întâmplat.

„Greșești o dată, de două ori, poate a treia oră ai greșit rău de tot și îți propui să nu mai greșești niciodată în viața ta, să ai un parcurs impecabil. Doar că este imposibil, sigur vei mai greși. Ce îți poți propune într-adevăr este să îți setezi niște valori. Niște valori suficient de sănătoase, puternice, care să te ajute să gestionezi din punct de vedere emoțional fiecare eșec atunci când vine, la un nivel tolerabil. Când reușești să setezi aceste valori, eu cred că indiferent de domeniul în care activezi, faci față mult mai bine și înveți mult mai repede”, explică Angela Carp.

Al treilea invitat al serii a fost Radu Bălăceanu, cofondator LifeBox și un altfel de consultant la Not a Consultant. A fost General Manager al Foodpanda România, după un parcurs personal și profesional plin de peripeții în Rusia și Israel. În paralel, a lansat LifeBox.ro, un model de business pe bază de abonament, cu meniuri zilnice de mâncare pentru întreaga zi, trei mese si doua gustari, livrate acasă sau la birou dar si calculate din punct de vedere caloric.

„Programul meu de lucru era de la ora 21 la LifeBox, unde spălam vase, apoi ambalam comenzile pentru a doua zi, noapte de noapte. Dimineața plecam acasă, dormeam două ore, apoi mergeam la job, la Foodpanda. Lucram până la 18, mă întorceam acasă, stăteam cu fetița mea până la ora 20, mai dormeam o oră și plecam din nou la LifeBox”, își povestește Radu programul haotic de la vremea respectivă.

Între timp, a decis să rămână doar antreprenor full time și a traversat perioada pandemiei astfel, împreună cu partenerii lui, a extins business-ul în Ungaria, pentru ca apoi să îl închidă în perioada începerii războiului din Ucraina, a sărit etape în dezvoltarea afacerii după cum el povestește, ca apoi să învețe din greșeli.

„Nu vă duceți cu capul înainte și nu vă expuneți inutil la riscuri, doar de dragul de a o face sau pentru că dă bine în presă. Întotdeauna să aveți cel puțin trei scenarii în plan. Nu săriți etape, oricât de bine v-ar merge pe moment”, sunt sfaturile esențiale oferite de Radu.

El spune că există alte lucruri cu adevărat importante în viață, pe lângă business: copiii și familia. De fapt, cea mai mare lecție despre fuck ups pe care a învățat-o a venit chiar privindu-și cei trei copii.

„I-am văzut, pe fiecare în parte, cum au început să meargă. Au căzut de atât de multe ori și s-au ridicat cu o dată mai mult decât au căzut. Întotdeauna!”, încheie Radu Bălăceanu, în aplauzele publicului.

Ultimul moment al serii i-a ridicat pe participanți în picioare pentru un scurt moment de stretching, înainte de încă o prezentare plină de emoție și lecții profunde. Al patrulea speaker al ediției, Anca Amariei, își descrie cele mai intense două experiențe ale vieții ca fiind niște travalii. Ea a avut parte atât de un travaliu în adevăratul sens al cuvântului, odată cu nașterea fiului ei, dar și de un travaliu profesional, odată cu înființarea Centrului Eka alături de soțul ei, psihoterapeutul Matei Stănculescu.

Anca Amariei a lucrat 15 ani în corporații înainte să devină terapeut prin yoga și facilitator de programe de wellbeing full time, pentru că apoi sa creeze Centrul Eka – primul spațiu fizic full service dedicat sănătății emoționale, fizice și relaționale din România. „M-am hotărât să devin antreprenor când băiețelul nostru avea un an și jumătate, pentru că mi-am dat seama că nu mă mai văd întorcându-mă la jobul meu, ci vreau să-mi urmez misiunea, să-i fac pe oameni să se simtă bine”, povestește Anca.

Totuși, Anca nu a anticipat că deschiderea unui business avea să vină la pachet cu sentimentul de „from hero to zero” – de la un mediu corporate în care se descurca de minune și avea rezultate extraordinare la un mediu complet nou, în care s-a lovit de provocări multiple.

„Poți să ai toți banii din lume pe masă, dar dacă nodul este în gât constant, înseamnă că ceva nu este bine acolo. Am învățat că îmi trebuie chimie cu oamenii ca să pot face business sau orice alt proiect cu ei. Am mai învățat și că așa cum aveam un program la corporație, trebuie să am unul și ca antreprenor. Dacă am ajuns acasă, s-au terminat discuțiile de business. Din cauză că vorbeam mereu numai despre Eka, „divorț” a fost un cuvânt care a ajuns să fie rostit de mai multe ori de mine și soțul meu. Acum, sunt ownerul unui centru de terapie, dar și client în terapie la rândul meu”, spune Anca.

„Este un business care crește la viteza la care vrea el, nu la viteza la care vreau eu. Mă întâlnesc în fiecare zi cu sindromul impostorului. Mă ajută foarte tare exercițiul de recunoștință pe care îl fac de 200 și ceva de zile aproape consecutiv. Este un exercițiu care îmi reamintește că, de fapt, am făcut și lucruri bune în ziua respectivă și că am motive să fiu recunoscătoare”, completează ea.

A 22-a ediție Fuckup Nights București cu ale sale povești captivante s-a încheiat, însă urmează un nou eveniment pe data de 25 noiembrie. Pe scena FUN XXIII vor urca CEO de companii, cu experiențe intense și lecții valoroase pentru fanii serilor în care eșecul naște povești demne de dat mai departe.

Fuckup Nights este un eveniment global cu licență la nivel național, organizat în București de agenția de comunicare DiFine PR.

Categories: comunicat de presa

HONOR, gest îndrăzneț. A făcut ceea ce 1 din 5 europeni nu se simte confortabil să facă: cere scuze posesorilor de smartphone-uri Samsung

No Comments

Un mesaj de scuze, compus din 166 de cuvinte, a fost gravat manual pe balamaua delicată a HONOR Magic V3

[București, România, 29 August 2024] – HONOR, unul dintre principalii furnizori globali de dispozitive inteligente, și-a exprimat scuze în mod unic față de posesorii de Samsung Galaxy Z Fold recunoscând disconfortul cauzat de lansarea noului său smartphone pliabil revoluționar, HONOR Magic V3.

Un sondaj[1] recent realizat pe 6.000 de europeni cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani, comandat de HONOR, a dezvăluit că o parte semnificativă a populației are dificultăți în a-și cere scuze. Studiul a arătat că una din cinci persoane nu se simte confortabil să-și ceară scuze, iar 18% dintre respondenți nu sunt dispuși să recunoască atunci când greșesc. În plus, 25% dintre aceștia evită să își ceară scuze, deoarece consideră că au întotdeauna dreptate.

Într-o mișcare îndrăzneață, HONOR a admis că lansarea Magic V3, cel mai subțire smartphone pliabil din lume, ar putea reprezenta o dezamăgire pentru proprietarii de Samsung Galaxy Z Fold. Cu o grosime de doar 4,35 mm când este deschis și 9,2 mm când este pliat, Magic V3 cântărește doar 226g[2], punându-și concurenții în umbră.

HONOR a gravat în mod elegant un mesaj de scuze de 813 caractere pe balamaua smartphone-ului Magic V3. Această declarație publică, ce combină tehnologia de vârf cu una dintre cele mai vechi forme de artă, a fost realizată în colaborare cu renumitul micro-artist Graham Short.

Cunoscut drept “Mâinile unui geniu”, munca sa a atras clienți celebri precum Elton John, Stephen Fry și Kim Kardashian.

„Înțelegem importanța dimensiunii și că achiziționarea unui smartphone pliabil mai voluminos și mai greu înainte de lansarea Magic V3 ar fi putut provoca anumite inconveniențe. Ne prețuim profund clienții și ne dorim să le oferim acces la cea mai avansată tehnologie. Deși scuzele noastre sunt gravate discret, ele exprimă sincer empatia noastră față de cei care privesc acum cu interes către Magic V3.” a declarat Avikar Jolly, CMO al HONOR EUROPE.

Sondajul a arătat, de asemenea, că 40% dintre respondeți susțin că sunt primii care își cer scuze, indiferent de vină, în timp ce, în mod interesant, 52% au recunoscut că au oferit scuze nesincere în trecut.

Reflectând dedicarea HONOR de a dezvolta un smartphone pliabil de vârf cu Magic V3, angajamentul lui Graham față de arta sa necesită, de asemenea, precizie absolută. El a stăpânit abilitatea de a lucra între bătăile inimii pentru a obține precizia exactă necesară în munca sa.  Acest nivel excepțional de dedicare îi permite să realizeze doar patru capodopere pe an.

„HONOR Magic V3 a reprezentat o provocare unică, cu marginile sale incredibil de subțiri și rotunjite, făcând chiar și gravarea microscopică dificilă. Cu toate acestea, nu mă feresc niciodată de o provocare. Deși Magic V3 este cel mai subțire smartphone pliabil din lume, am reușit să gravez pe balamaua sa scuzele detaliate ale HONOR, însumând 166 de cuvinte. Nu doar finețea extremă a dispozitivului a fost o provocare, ci și durabilitatea neașteptată a metalului, care a necesitat utilizarea unor ace cu vârf de diamant pentru a realiza gravura.” a explicat Graham.

A fost nevoie de 90 de ore pentru ca Graham să graveze scuzele manual, iar acestea pot fi citite doar atunci când sunt vizualizate la microscop, având în vedere limitările de spațiu ale Magic V3.

Iată principalele constatări ale sondajului:

  • 25% nu își cer scuze pentru că sunt de părere că nu greșesc niciodată.
  • 22% dintre adulții europeni nu se simt confortabil să-și ceară scuze.
  • 18% nu le place să recunoască atunci când greșesc.
  • 21% se simt jenați de gândul de a-și cere scuze.
  • 40% susțin că, de obicei, sunt primii care își cer scuze.
  • 52% au spus scuze nesincere.
  • 41% consideră că scuzele nesincere sunt cea mai mare neplăcere.
  • 34% nu suportă când oamenii dau vina pe alții în loc să-și asume responsabilitatea.
  • 27% sunt deranjați atunci când cineva pare enervat sau reticent în a-și cere scuze.

Cum sună mesajul HONOR:

„Dragi posesori de Samsung Galaxy Z Fold, ne cerem scuze. Știm cât de entuziasmați ați fost să achiziționați un smartphone pliabil, compact și care să se potrivească perfect în buzunar. Vi s-a promis un viitor plin de inovații tehnologice și o experiență de multitasking fără limite.

Acum, poate priviți noul HONOR Magic V3 și vă simțiți puțin… trădați. Dimensiunea contează, și înțelegem dezamăgirea voastră. Ca și cum ai fi fost nominalizat pentru o medalie de aur și apoi ai terminat ultimul în cursă. Știind că există un dispozitiv pliabil mai subțire, mai ușor și mai durabil este suficient pentru a face pe oricine să își pună la îndoială alegerile.

Înțelegem. Ați fost pionieri, early adopters care au explorat fără teamă un teritoriu necunoscut al ecranelor pliabile cu durabilitate incertă. Meritați ceva mai bun. De fapt, meritați o medalie de aur.

La HONOR, suntem cu adevărat dedicați depășirii limitelor tehnologiei pentru a vă oferi cea mai bună experiență cu un smartphone pliabil. Adevărul este că… e în regulă să vă simțiți dezamăgiți. Și noi ne-am simți la fel.”

HONOR va organiza o conferință de presă la IFA 2024, pe 5 septembrie, în Berlin, Germania, unde vor fi anunțate detalii suplimentare despre lansarea Magic V3 în Europa.

###

Despre HONOR

HONOR este un furnizor global de dispozitive inteligente. Este dedicat să devină un brand tehnologic iconic la nivel global și să creeze o nouă lume inteligentă prin intermediul produselor și serviciilor sale puternice. Cu o expertiză în domeniul cercetării și dezvoltării, se angajează să dezvolte tehnologii care să permită oamenilor din întreaga lume să meargă mai departe, oferindu-le libertatea de a realiza și de a face mai mult. Oferind o gamă de smartphone-uri, tablete, laptopuri și dispozitive portabile de înaltă calitate, potrivite pentru fiecare buget, portofoliul de produse inovatoare, premium și fiabile HONOR le permite oamenilor să devină o versiune mai bună a lor.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați magazinul online HONOR la https://www.hihonor.com/ro/.

Despre Graham Short

Originar din Birmingham, Marea Britanie, Graham Short, în vârstă de 78 de ani, este un microgravor de renume mondial, supranumit pe bună dreptate “Mâinile unui geniu”. Operele sale de artă minuscule și extrem de detaliate au captivat colecționari și personalități precum Ronnie Barker, Stephen Fry, Uri Geller și chiar Kim Kardashian.

Short sculptează detalii incredibile pe suprafețe la fel de mici ca un vârf de ac sau un bob de orez, depășind limitele a ceea ce se credea posibil în arta gravurii. Pentru a atinge acest nivel excepțional de precizie, Short s-a transformat el însuși într-o operă de artă vie. Își monitorizează ritmul cardiac cu un stetoscop, luând un cocktail de potasiu, magneziu și beta-blocante pentru a-l reduce la doar 20 de bătăi pe minut, el gravând între bătăile inimii, atunci când corpul său este complet nemișcat. În plus, primește injecții cu Botox în pleoape la fiecare trei luni pentru a elimina orice distragere a atenției din cauza ticurilor nervoase și musculare. Și dacă asta nu ar fi suficient, el înoată aproape 10 kilometri în fiecare zi pentru a-și menține concentrarea fizică și mentală la nivel maxim.

Lucrările lui Graham Short sunt o dovadă a puterii dedicării umane, depășind limitele artei și provocând însăși percepția noastră despre ce este posibil.

[1] Sondaj realizat de OnePoll în august 2024.

[2] Datele provin din laboratoarele HONOR și se referă la cea mai ușoară variantă a dispozitivului, disponibilă în culoarea neagră. Alte versiuni au o greutate de aproximativ 230 g. Greutatea totală include bateria, însă poate varia ușor în funcție de configurația produsului, procesele de fabricație și metodele de măsurare utilizate.

Categories: comunicat de presa

Premiera Copilăriei, prima vizită la cinema pentru 100 de copii din mediul rural

No Comments

  • Asociația pastel lansează prima ediție a proiectului „Premiera Copilăriei”, o inițiativă menită să le ofere copiilor o experiență de tip „prima dată la…”
  • 100 de copii, din comuna Nicolae Bălcescu, județul Călărași, au trăit pentru prima dată emoția unei vizite la cinematograf, la Cinema City, în PARKLAKE București.
  • Carrefour România a completat experiența a oferit cadouri tuturor copiilor.  

 

Asociația pastel, alături de PARKLAKE Shopping Center București și Carrefour România, au organizat o primă ieșire la cinematograf, pentru 100 de elevi, de la Școala Gimnazială nr.1 Nicolae Bălcescu, din județul Călărași.

La jumătatea distanței dintre Călărași și București se află comunitatea Nicolae Bălcescu, unde încă mai există familii din satele arondate care merg, pe jos, trei kilometri, până la cel mai apropiat magazin. Copiii din această comunitate au orizonturi socio-culturale restrânse; mai mult de jumătate dintre ei nu au avut șansa de a merge la teatru sau de a viziona un film la cinematograf.

Experiențele de tip „prima dată la…” joacă un rol crucial în dezvoltarea emoțională și cognitivă a copiilor, oferindu-le oportunități esențiale pentru a-și modela percepția despre sine și despre lume. Fiecare nouă experiență, cum ar fi vizionarea unui film la cinema pentru prima dată, contribuie la formarea unei amintiri puternice și la dezvoltarea armonioasă a copiilor.

„Prima amintire de la cinematograf îți rămâne în suflet pentru totdeauna. Suntem foarte emoționați pentru că le-am oferit copiilor această experiență. Pentru unii dintre ei, această zi a însemnat cea mai mare bucurie sau aventură a verii. Le mulțumim partenerilor noștri pentru că ne susțin să nu treacă #NiciOLunăFărăOFaptăBună” – Andreea Oprea, Director Executiv Asociația pastel

“Credem cu tărie că investiția în copilărie este esențială pentru o lume mai bună și pentru îmbunătățirea calității vieții, în special în comunitățile vulnerabile, de aceea ne bucurăm când avem ocazia să aducem zâmbete pe chipurile copiilor noștri. Ne-am implicat cu sufletul în acest proiect și am pregătit cu grijă cadouri pentru copiii care au luat parte la Premiera Copilăriei, astfel încât fiecare dintre aceștia să se întoarcă acasă cu bucurie și speranță” – Alina Gamauf, Membru in Comitetul Executiv, Carrefour Romania.

„Premiera Copilăriei” a debutat cu descoperirea cadourilor oferite de Carrefour România, apoi cei mici au trăit magia filmului de cinema „Inside Out 2”, o animație care explorează spectrul variat al emoțiilor unui adolescent. Activitatea la mall s-a încheiat cu masa de prânz, care s-a transformat într-un prilej oportun pentru exprimarea reacților copiilor, un moment unic de bucurie și entuziasm, împărășit profesorilor însoțitori, organizatorilor și voluntarilor Asociației pastel. Experiența la cinema și masa de prânz au fost asigurare de PARKLAKE Shopping Center.

Categories: Uncategorized

Vară atipică în relația consumatori-bănci. Cu 50% mai multe cereri și cu 60% mai multe negocieri în cadrul CSALB

No Comments

28 august, București. În lunile de vară consumatorii au trimis către Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) cu 50% mai multe cereri decât în perioada similară din anul anterior, iar numărul negocierilor dintre consumatori și bănci este cu 60% mai mare decât în lunile iunie, iulie și august din 2023.

De exemplu, în prima săptămână din luna august consumatorii au trimis 114 cereri de negociere cu băncile, al doilea cel mai mare număr de cereri săptămânale din acest an (recordul este de 115 cereri în săptămâna 18-22 martie). Tot în luna august, s-a înregistrat cel mai mare număr de dosare constituite într-o săptămână, de la înființarea CSALB. Astfel, băncile au acceptat 34 de negocieri în perioada 19-23 august. Aproximativ 2.500 de cereri au trimis consumatorii de la începutul anului și s-au derulat până în prezent 720 de negocieri.

În cele mai multe cazuri consumatorii au solicitat băncilor:

  • restituirea unor sume percepute în trecut sub formă de comisioane;
  • soluționarea amiabilă a litigiilor aflate pe rolul instanțelor;
  • ajutorul instituției financiare în cazurile de fraudă și înșelăciune în care au căzut victime consumatorii.

Consumatorii pot obține restituiri de sume mai mari decât cele solicitate 

Florica O., Craiova: Am contractat un credit de 18.000 de lei pentru care reclam majorarea nejustificată a dobânzii variabile și comisioanele încasate de bancă, precum comisionul de acordare credit, de administrare și de urmărire riscuri. Solicit 2.000 de lei, reprezentând sumele încasate în temeiul acestor comisioane. Soluție acceptată de părți în cadrul CSALB: Banca acordă o despăgubire totală de 920 de euro și va transfera echivalentul în lei în contul indicat de consumator.

Consumatorii renunță la procesele din instanță după ce se înțeleg amiabil cu băncile

Mariana H., Botoșani: Am solicitat în instanță, în două dosare distincte, constatarea caracterului abuziv al comisionului de acordare a creditului. În cadrul cererii trimise către CSALB, solicit restituirea sumei de 7.500 de euro, precum și 3.500 de lei pentru cheltuieli de judecată. Soluție acceptată de părți în cadrul CSALB:  Banca acordă o despăgubire de 8.200 de euro, precum și 5.000 de lei cheltuieli de judecată. Reclamanții trebuie să depună în instanță, până la primul termen de judecată, cererile de renunțare la proces.

Fraudarea conturilor poate fi soluționată amiabil și în cazul firmelor

Firmă din domeniul comerțului cu amănuntul: Am accesat un link cu o reclamă înșelătoare care se folosea de numele unei companii de stat. După aceea, din contul societății s-au făcut mai multe tranzacții neautorizate. Am sesizat imediat banca pentru blocarea contului și a cardurilor. Soluție acceptată de părți în cadrul CSALB: Banca acordă din sume proprii, ca decizie comercială, echivalentul în lei a 23.000 de euro, fără ca prin aceasta să se înțeleagă că ar avea vreo culpă în legătură cu operațiunile efectuate în contul societății. În situația în care societatea recuperează prejudiciul ca urmare a demersurilor legale efectuate, se obligă să restituie băncii suma acordată ca despăgubire-decizie comercială.

Alexandru Păunescu, reprezentantul Băncii Naționale a României în Colegiul de Coordonare al CSALB: „În cazurile pe care le-am întâlnit în ultimele luni în cadrul CSALB am constatat situații particulare care pot reprezenta anumite tendințe în relația consumatori-bănci. 

Au fost cazuri când consumatorii au solicitat sume mai mici decât cele oferite de către bancă. Asta arată faptul că băncile analizează situațiile financiare particulare ale consumatorilor și acordă despăgubirea în echitate, nu doar în funcție de litera contractului sau de solicitarea scrisă a consumatorului.

Atragem atenția atât consumatorilor, cât și persoanelor juridice, să ia în serios tehnicile de fraudare mereu în schimbare pe care le folosesc infractorii informatici. Vedem cazuri în care pierderile pot fi de zeci de mii de euro. Accesarea linkurilor cu publicitate înșelătoare trebuie să fie precedată de simțul critic al utilizatorilor de internet.

Trebuie verificată din mai multe surse autenticitatea site-ului sau a paginilor care reprezintă sursa linkului accesat. O provocare tot mai mare pentru sistemele informatice ale băncilor o reprezintă tranzacțiile frauduloase de valori mici. Consumatorii sunt atrași de faptul că achiziționează un bun sau un serviciu subevaluat, autorizează în aplicația de home banking respectiva tranzacție, dar prin asta oferă infractorilor informatici accesul la conturi, de unde aceștia retrag ulterior sume neautorizate.

De aceea, consultarea permanentă a contului, sms-urile prin care ne este notificată orice tranzacție din cont și păstrarea în permanență a contactului cu banca sunt primele măsuri pe care consumatorii trebuie să le ia. Din păcate, de cele mai multe ori astfel de fraude rămân fără rezolvare din partea Poliției sau a băncii. Gesturile comerciale pe care le fac unele bănci reprezintă excepția în astfel de cazuri, motivată, cel mai probabil, de intenția de fidelizare a partenerului de afaceri.”

Categories: Uncategorized

Telefonul Barbie™ la care ați visat este acum o realitate

No Comments

Trăiți-vă viața în cel mai autentic mod – luați-vă o vacanță de la smartphone exact ca în Malibu cu telefonul HMD Barbie™ de la Human Mobile Devices

  • Human Mobile Devices a făcut echipă cu Mattel, Inc. pentru a lansa telefonul HMD Barbie™; un device simpatic, de dimensiuni mici, cu clapetă, conceput pentru mai puțină navigare și mai multă distracție în această vară.
  • Acest telefon adorabil are un design retro, gândit pentru apeluri și mesaje, dar fără social media – perfect pentru a lua o pauză de la smartphone.
  • Este un telefon cu clapetă care aduce înapoi bucuria unor zile mai simple, mai frumoase. Vă puteți suna prietenele cele mai bune, puteți stabili o întâlnire și apoi să trimiteți prin SMS locul întâlnirii.
  • Este prevăzut cu sfaturi de wellbeingdigital, sunete și alarme liniștitoare, precum și memento-uri despre self-care.
  • Tastatura, în rozul legendar Barbie, conține desene ascunse cu palmieri, inimioare și păsări flamingo care se aprind în întuneric.
  • O voce care spune „Hi Barbie” vă întâmpină când porniți telefonul și veți vedea o notificare de apel pierdut de la Ken.
  • La acest dispozitiv vă puteți inlocui cover-urile care sunt detașabile și aveți incluse accesorii delicate, de la ștrasuri cu cristale la autocolante și o curea de telefon cu mărgele în stil Barbie.
  • Dispozitivul se lansează miercuri, 28 august și va fi disponibil începând din septembrie, la prețul de649 RON, în magazinele partenere. Detalii aici: https://www.hmd.com/ro_ro/ro-ro/hmd-barbie-phone  

Opriți-vă din orice faceți și pregătiți-vă pentru un flipun flip phone: telefonul HMD Barbie™ este aici. Caracteristici: apeluri, SMS-uri și și întoarcerea la lumea reală, fără să fiți distrași de mediul digital.

Human Mobile Devices s-a asociat cu Mattel pentru a crea noul HMD Barbie™ Phone, care aduce o explozie de nostalgie și un strop de farmec în viața de zi cu zi sub forma unui telefon retro cu clapetă.

Este roz, șic și elegant. Are o oglindă pe partea din față (astfel încât să vă puteți retușa machiajul pe drum) și este instrumentul perfect pentru a vă trăi viața în cel mai autentic mod și pentru a lua o vacanță de la smartphone.

HMD aduce înapoi capacele detașabile, telefonul fiind prevăzut cu două capace alternative: unul cu liniile spiralate viu colorate ale păpușii emblematice Totally Hair Barbie™ din 1992 și unul cu un design vintage de tip „shooting heart”. Există, de asemenea, o curea de telefon din mărgele care poate fi împodobită cu ștrasuri iconice pentru telefonul Barbie, inclusiv o patină cu rotile mică și o înghețată de mărimea unei păpuși Barbie. În plus, puteți alege dintr-o selecție de mini cristale și autocolante retro vintage Barbie pentru a-l decora.

Referitor la lansarea Barbie Flip Phone, Lars Silberbauer, Global Chief Marketing Officer la Human Mobile Devices, a declarat: „În lumea noastră digitală, care curge mereu într-un ritm alert, de multe ori putem avea impresia că agitația din online nu se oprește niciodată. Acest telefon vă încurajează să renunțați la smartphone în momentele în care doriți mai puțină navigare și mai multă distracție, totul datorită unui adevărat simbol cultural, Barbie. Păpușile Barbie sunt mai populare ca niciodară, iar telefoanele cu taste continuă să capete din ce în ce mai mulți fani – noi aducem împreună două lucruri minunate. Abia așteptăm ca oamenii să pună mâna pe dispozitiv și să ia o vacanță de la smartphone-ul lor”.

„La Mattel avem un angajament de neclintit față de design și inovație, iar acest nou telefon este un exemplu excelent în acest sens. Ne-am folosit de informații importante despre modul în care oamenii doresc să își limiteze timpul petrecut în fața ecranului. HMD a creat o surpriză neașteptată care va face experiența de utilizare mai specială și jucăușă. Și acest lucru cu siguranță va încânta fanii Barbie din întreaga lume”, a adăugat Ruth Henriquez, Head of Licensing la Mattel EMEA.

În ultimii ani, din ce în ce mai mulți tineri și membri ai generației GenZ din întreaga lume au adoptat mișcarea de detoxifiere digitală (digital detox) și aleg în mod activ să își limiteze timpul petrecut pe ecran și să se deconecteze din când în când. Începând cu 2021, discuțiile online cu prietenii au scăzut cu 13%, în timp ce întâlnirile față-în-față cu prietenii au crescut cu 28%.1

Dezvoltat în strânsă colaborare cu echipa internă de design de la Mattel, noul telefon HMD Barbie™ amintește de lumea originală, vintage-chic, a păpușilor Barbie, deși cu un plus de strălucire modernă, și este un omagiu adus uneia dintre cele mai durabile și celebre jucării din istorie. Și deși acest telefon transmite Barbie din toate punctele de vedere, permite și o personalizare de neuitat.

Vine cu o carcasă îndrăzneață de culoare Barbie-roz, dar are și două capace detașabile fabuloase; puteți purta liniile spiralate viu colorate ale păpușii emblematice Totally Hair BarbieTM din 1992 într-o zi sau să treceți la designul vibrant Barbie™ „shooting heart” în următoarea zi. Este ca și cum ai avea un telefon nou în fiecare zi, potrivit cu starea ta de spirit și ținuta ta!

Dar stați, mai e ceva! Această minune de buzunar vine cu un set strălucitor de ștrasuri cu cristale autocolante și stickere adorabile în stilul retro Barbie, inclusiv flori, păsări flamingo și curcubee, permițând clienților să își personalizeze telefonul. De asemenea, vine cu o curea de telefon din mărgele pastelate în nuanțe de roz, galben și albastru, care este împodobită cu elemente pentru telefon inspirate de cele mai emblematice look-uri ale păpușii, de la o mini pereche de ochelari de soare șic din 1959 la o patina cu rotile Malibu, un palmier, o înghețată și o inimă cu un „B” inscripționat pe ea. Toate sunt ambalate într-o cutie de bijuterii adorabilă marca Barbie și HMD, în care vă puteți ține noul accesoriu prețios.

Acest telefon vine, de asemenea, cu o interfață de utilizator personalizată care include imagini de fundal și pictograme ale aplicațiilor în stil Barbie, pentru a sprijini wellbeing-ul digital, inclusiv „Sfaturi pentru echilibru digital”, „BarbieMeditație”, iar în setări veți găsi „Memento-uri pentru self-care”. Chiar și sunetele și alarmele sunt relaxante. Puteți alege din diverse tonuri de apel, inclusiv „floating”, „Coastal”, „DreamHouse™, „Azure Barbie” și „Surf Chimes”.

Dispozitivul vine și cu o surpriză neașteptată legată de date importante din istoria Barbie și cuvinte cheie din lumea păpușii legendare: încercați să scrieți BARBIE apăsând *#227243# și vedeți ce se întâmplă.

Camera de 0,3 MP cu lanternă integrată oferă imagini autentice în stilul Y2K, care este cea mai recentă tendință în rândul generației GenZ, care fac fotografii cu telefoane clasice și camere de epocă, și vine, de asemenea, cu o ramă Barbie pentru fotografii. Vine cu o baterie care vă oferă libertatea de a face mai mult, cu până la nouă ore de convorbiri, pentru a continua să vă distrați în oraș.

Atunci când telefonul este deschis – un gest care e satisfăcător în sine – tot ceea ce apare pe ecran se simte ca și cum ar fi direct din „DreamHouse”. Pe lângă sunetul de pornire foarte familiar – „Hi, Barbie!” – care se aude când dispozitivul este pornit, apelul pierdut de la Ken pe care îl puteți adăuga la contacte, interfața de utilizator în stil Barbie este minimală, deci și extrem de ușor de navigat. Totul a fost construit cu Barbie în centrul atenției: are chiar și jocul Snake, varianta Malibu, unde merele au devenit pepeni verzi – singurul joc de care veți avea nevoie în această vară, deși recomandarea este să luați o vacanță de la ecran!

Telefonul HMD Barbie™ va fi disponibil în curând. Urmăriți rețelele de socializare HMD pentru cele mai noi vești.

Conținutul pachetului:

  • Telefon HMD Barbie™
  • Două huse spate suplimentare
  • Baterie roz
  • Cablu de încărcare roz de la USB-A la USB Type-CTM
  • Stickere și ștrasuri autocolante
  • Lanț cu mărgele și elemente atașabile
  • Lavetă pentru curățare
  • Ghid de configurare rapidă

Specificațiile telefonului

Rețele: GSM/GPRS 900/1800, WCDMA, LTE Cat1
SO: S30+
Variantă: Dual SIM/Single SIM
CPU: T107
Stocare: 128MB1 +64MB (ROM/RAM), suportă MicroSD de până la 32 GB
Afișaj: Ecran intern de 2,8” și ecran extern de 1,77”
Conectivitate /

senzori:

Bluetooth® (5.0), USB Type-C™, și mufă audio de 3,5mm
Baterie: 1450mAh2
Audio: Player MP3 Player3, radio FM radio (cu fir / fără fir)
Dimensiuni: 108,4*55,1*18,9; 123,5g
Cameră: Cameră VGA cu lanternă sub formă de bliț
Tip cartela SIM: 4FF + 4FF
Durata bateriei: Timp de convorbire de până la 9 ore (în condiții de laborator)

Categories: Uncategorized

Summer Well Festival incheie cea de-a 13-a editie printr-un spectacol pur si simplu magnific

No Comments

Timp de 3 zile, peste 30 de artisti au creat o atmosfera memorabila pe cele 24 de hectare ale Domeniului Stirbey. Muzica, arta si oameni care au simtit energia unica Summer Well. Ultima zi a festivalului Summer Well a fost apogeul unui weekend extraordinar, adunand din nou zeci de mii de participanti dornici sa se bucure de muzica buna si de o atmosfera inegalabila.

Stone, Joker Out, Keane si Two Door Cinema Club au oferit show-uri spectaculoase pe Main Stage, lasand publicul in extaz. In timp ce, pe Sunset Stage le-am auzit vocile si versurile superbe ale Paulinei si ale lui Rares. Cei doi au pregatit publicul pentru momentul unic si plin de emotie oferit de Lucky Love.

Hollow Idols Stage-ul a continuat sa fie epicentrul experientelor alternative, iar Electro Punk Stage a gazduit trupa PLANT si On The Block, fiecare cu un dinamism si o vitalitate distincte, combinand senzational punk-ul cu trap-ul. Nu in ultimul rand, A-Trak a incheiat seara la After Party Stage cu un spectacol de neuitat.

Atmosfera unica a festivalului a fost sustinuta de diverse activitati si instalatii care au transformat locatia intr-un adevarat paradis al distractiei. De la zonele de relaxare la spatiile care transpuneau superbitatea artelor vizuale, fiecare element a contribuit la crearea unei experiente complete si pline de magie.

Suntem convinsi astfel ca participantii au trait din plin fiecare moment, iar energia si bucuria au fost cuvintele de ordine ale celei de-a 13-a editie.

Summer Well Festival si-a consolidat inca o data statutul de eveniment de referinta in peisajul festivalurilor de vara, lasand in urma amintiri de nepretuit si promisiunea unei editii viitoare la fel de stralucite.

“Ne dorim ca succesul acestei editii sa fie apreciat ca un efort comun al tuturor celor prezenti: industria muzicala si culturala nu inseamna doar artisti, ci si viata si pasiunile noastre, dorinta de a fi impreuna si de a ne bucura de momentele petrecute alaturi de cei dragi.” – declara Claudia Cramaroc, Manager Comunicare si Marketing.

In spatele cortinei e nevoie si de o serie de sponsori si parteneri media care sa ajute in materializarea atmosferei specifice Summer Well, si anume: Orange, ING, Beck’s, glo, Pepsi, Bacardi, Jagermeister, Martini, Red Bull, Jack Daniel’s, Bombay Saphire, Mega Image, Tazz, Fashion Days, Converse, MedLife, Ford, alpro, Lay’s, Vitamin Aqua, CeraVe, Vichy, La Roche Posay, E-ON, Persil, Schwarzkopf, Pantene, Remington, Academia de Studii Economice din Bucuresti, FABIZ, Bucharest Business School, BoConcept si Transalpina.

Daca te regasesti printre cei care au fost fermecati de atmosfera Summer Well, bucurandu-se la maxim de fiecare moment, iti multumim. Asa cum v-am obisnuit, a 14-a editie va avea loc in 2025 in a doua saptamana din august, in perioada 8-10 august, la Domeniul Stirbey Voda, biletele Super Early Bird fiind deja puse in vanzare pe www.summerwell.ro.

Despre Summer Well:

Mai mult decat un festival de muzica, Summer Well este o intreaga experienta ce va avea loc in perioada 8-10 august 2025, intr-o locatie unica, ce ne este casa inca de la inceput, Domeniul Stirbey din Buftea. In 2025, Summer Well va sarbatori 14 ani de la infiintare.

www.summerwell.ro

www.tiktok.com/@summerwellfestival

https://www.instagram.com/summerwellfest/

https://www.facebook.com/SummerWellFestival/

Contact de presa:

Iulian Iovanescu, iulian@creativemarket.ro| tel. 0743 054 319

Categories: comunicat de presa

Camera bullet all-in-one, pregatita pentru utilizare la exterior, cu rezolutie 8K

No Comments

Bucuresti, 09 august 2024 – Axis Communications, liderul pietei de supraveghere video IP, anunta lansarea camerei AXIS Q1809-LE Bullet, ce ofera 41 MP la 15 fps sau o rezolutie 8K la pana la 30 fps.

Dispune de un senzor de imagine format 4/3” pentru performanta exceptionala in conditii de lumina scazuta. Cu un obiectiv tele-Canon personalizat (50 – 150 mm) si un camp vizual orizontal de 21°-7°, camera ofera detalii extreme pe distante mari. Zoom-ul de 3x o face, de asemenea, ideala pentru scopuri de identificare. Datorita stabilizarii electronice a imaginii (EIS), asigura un video fluid in situatii in care camera este supusa vibratiilor.

Pachetul camerei contine si un brat de montare pentru o instalare usoara. In plus, datorita tehnologiei POE, este posibila conectarea si alimentarea doar prin intermediul unui cablu UTP.

Printre caracteristicile cele mai importante se numara:

  • Gata de utilizare si pregatita pentru exterior;
  • Calitate superioara a imaginii in 8K;
  • Senzor de 4/3” cu sensibilitate ridicata la lumina;
  • Detalii extreme la distante mari;
  • Securitate cibernetica incorporata cu Axis Edge Vault.

Construita pe un sistem dual Axis system-on-chip, aceasta camera include Axis Edge Vault, o platforma de securitate cibernetica bazata pe hardware, care protejeaza dispozitivul si apara informatiile sensibile impotriva accesului neautorizat. De asemenea, ofera stocare si operatiuni criptografice sigure, certificate FIPS 140-3 Nivel 3. In plus, Axis Zipstream reduce cerintele de latime de banda si stocare fara a compromite calitatea imaginii.

About Axis Communications

Axis ajuta la construirea unei lumi mai inteligente si mai sigure prin crearea de solutii care imbunatatesc securitatea si performanta afacerii. Ca producator de tehnologie de retea si lider in industria de profil, Axis ofera solutii in domeniul supravegherii video, controlul accesului, interfoanelor si sistemelor audio. Aceste solutii sunt puse in valoare prin adaugarea de aplicatii inteligente de analiza si sunt sustinute prin cursuri de instruire de inalta calitate.

Compania Axis are in jur de 4000 de angajati dedicati, in mai mult de 50 de tari si colaboreaza cu parteneri din domeniul tehnologiei si integrarii de sistem din intreaga lume pentru a le furniza clientilor solutii de cea mai buna calitate. Compania Axis a fost fondata in anul 1984 si are sediul in orasul Lund. Pentru mai multe informatii despre Axis, vizitati site-ul: www.axis.com. Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/.

Categories: comunicat de presa

Brother Romania si partenerii sai celebreaza 10 ani de la inceputul actiunilor in zona Rimetea – Alba

No Comments

Alba-Iulia, 8 August 2024 – Brother Romania marcheaza 20 de ani de activitate directa in Romania, anuntand cu entuziasm continuarea parteneriatului cu Albamont, alaturi de partenerii sai: Xerom Service, XRX Service si 2M Digital, pentru a celebra al 10-lea an de la debutul actiunilor de igienizare a zonei protejate Rimetea din judetul Alba.

Cu multa bucurie si implicare, echipele reunite ale celor cinci organizatii au participat la aceasta actiune importanta de igienizare. Simona Tandarica, Country Manager Brother Romania, a declarat: „Am fost la Rimetea impreuna cu partenerii nostri traditionali – Clubul de Ecologie si Turism Montan ALBAMONT, sustinuti ca in fiecare an de Xerom Service. Anul acesta am avut ajutoare noi, partenerii nostri XRX Service si 2M Digital. Ne bucura nespus de mult faptul ca de la un an la altul suntem din ce in ce mai multi si le multumim tuturor pentru implicare. Suntem mandri sa ne asumam responsabilitatea pe termen lung fata de mediul care ne inconjoara, alaturi de acesti oameni minunati.”

Zona protejata Rimetea din judetul Alba, situata intre orasele Alba Iulia si Cluj, este o bijuterie naturala a Romaniei, renumita pentru peisajele sale spectaculoase si aerul curat de munte. Stancile abrupte si padurile dese creeaza un cadru perfect pentru iubitorii de natura si drumetii, iar satul Rimetea, cu casele sale albe traditionale si arhitectura specifica, adauga un farmec aparte zonei, oferind o incursiune in cultura si traditiile locale.

In secolul al XIX-lea, Rimetea a fost un centru mestesugaresc important, cunoscut pentru fierarii sai priceputi. Arhitectura traditionala a caselor, influentata de stilul habsburgic, confera satului un aspect unic si fermecator. De-a lungul timpului, comunitatea locala a pastrat cu grija traditiile si obiceiurile stramosesti, atragand tot mai multi turisti. Acest aflux de vizitatori vine, insa, cu provocari in pastrarea curateniei zonei.

Brother Romania, prezenta de 20 de ani pe piata locala, se implica activ in aceasta actiune de ecologizare a zonei inca de acum 10 ani, demonstrand angajamentul companiei fata de protectia mediului.

Prin programul Brother Group Environment Vision 2050 si alte initiative locale, cum ar fi sustinerea noilor generatii de specialisti in protectia mediului, Brother contribuie semnificativ la conservarea naturii si promovarea biodiversitatii, obiectiv esential in cultura companiei.

Alatura-te misiunii de a proteja frumusetea naturala a Romaniei pentru generatiile viitoare!

Categories: comunicat de presa

Experiența consumatorului pe primul loc! Călătoria de 20 de ani a MSI către ridicarea unui adevărat imperiu al laptopurilor

No Comments

O moștenire construită pe înțelegerea utilizatorilor

Renumit pentru laptopurile sale de gaming și din gama premium, MSI sărbătorește în 2024 20 de ani de excelență în industria laptopurilor. În ultimii douăzeci de ani, MSI și-a menținut angajamentul ferm față de un principiu de bază: experiența consumatorului este primordială. Crezul călăuzitor potrivit căruia „numai prin înțelegerea clienților noștri putem crea produse extraordinare” nu numai că a determinat succesul, dar a atras și clienți care s-au simțit apreciați și parte integrantă a călătoriei MSI. Pentru a marca acest reper, Eric Kuo, vicepreședinte executiv și director general al diviziei de laptopuri, ne-a împărtășit povestea remarcabilă a parcursului MSI. El a evocat cu multă considerație provocările și emoțiile. Cu un zâmbet cald, a declarat: „Noi modelăm viitorul tehnologiei, iar angajamentul nostru față de excelență ne-a determinat să aducem inovație în industria laptopurilor, depășind limitele și adoptând cele mai recente progrese în tehnologie. Vom continua să investim în sectorul de gaming, să ne extindem în campusuri și să ne dezvoltăm afacerea și gama de produse creatoare pentru a satisface nevoile consumatorilor pentru încă 20 de ani.”

▼ Eric Kuo, vicepreședinte executiv și director general al diviziei de laptopuri din cadrul MSI, împărtășește câteva povești mai puțin cunoscute despre companie. (Fotografie furnizată de MSI

 Sărbătorim cea de-a 20-a aniversare cu expoziții globale și promoții comerciale exclusive

În onoarea acestei ocazii importante, MSI anunță cu mândrie o serie de expoziții captivante – „MSIology: Expoziția aniversară de 20 de ani a laptopurilor MSI” care va străbate întreaga lume. Această expoziție captivantă va porni într-un turneu mondial pe parcursul anului 2024, străbătând locații precum Coreea, Polonia, India, Italia, Vietnam, Japonia, Spania, Franța, Statele Unite și multe alte destinații fascinante. Fanii și entuziaștii din toate colțurile lumii sunt invitați să participe la această sărbătoare minunată.

Pentru a marca și mai bine această a 20-a aniversare, MSI lansează o promoție comercială exclusivă. Vă puteți bucura de reduceri speciale și pachete interesante cu produsele MSI preferate. Nu ratați această șansă de a profita de aceste oferte fantastice! Consultați ofertele speciale aici: https://msi.gm/SF74919C

 Sărbătorim 20 de ani și nu numai. Expoziția captivantă dedicată aniversării de 20 de ani a laptopurilor MSI pornește acum într-un turneu mondial pe durata anului 2024 

Ascensiunea laptopurilor de gaming și înfruntarea provocărilor

Fiind o companie fondată în anul 1986, călătoria MSI a reprezentat o dovadă a rezistenței și adaptabilității. Pornind de la plăcile de bază și plăcile grafice, priceperea lor tehnică le-a adus recunoștința industriei. Potențialul divers al industriei producătoare de calculatoare a condus la extinderea lor către laptopuri și sisteme. În 2004, au lansat primul lor laptop, M510C, marcând începutul călătoriei în dezvoltarea laptopurilor. Cu toate acestea, parcursul nu a fost întotdeauna lipsit de obstacole. În 2009, MSI a anticipat cu îndrăzneală că laptopurile portabile și ușoare vor domina piața. Acest lucru a condus la dezvoltarea cu succes a modelului X340, cel mai subțire laptop de pe piață la acel moment. Cu toate acestea, creșterea rapidă a pieței de smartphone-uri și tablete a schimbat dramatic obiceiurile consumatorilor, constituind o provocare dificilă pentru MSI. Reziliența și determinarea MSI au produs însă o schimbare strategică care avea să redefinească viitorul companiei.

Și totuși, provocările generează adesea noi oportunități. Aceste dificultăți au determinat MSI să regândească ceea ce își doresc cu adevărat consumatorii. Eric își amintește că, în acea perioadă, jocul World of Warcraft era extrem de popular. În timpul unei vizite la o petrecere LAN din străinătate, au observat că jucătorii cărau PC-uri grele la eveniment. Acești jucători aveau nevoie cu adevărat de un calculator de înaltă performanță într-o formă mai compactă. Recunoscând potențialul pieței de gaming, MSI a decis să se îndepărteze de războiul prețurilor și să se concentreze pe dezvoltarea de laptopuri de gaming de înaltă performanță pentru utilizatori. Prin prioritizarea nevoilor jucătorilor și crearea de produse pe măsură, MSI a început să lanseze laptopuri de gaming unul după altul, care îndeplineau perfect cerințele jucătorilor. Această strategie a consolidat cu succes imperiul laptopurilor MSI, iar până în 2015, laptopurile lor de gaming au atins cea mai mare cotă de piață la nivel mondial.

 Jeff Hung, director general al diviziei de laptopuri MSI pentru Europa de Sud-Est, subliniază importanța înțelegerii consumatorilor: „Trebuie să cunoști jucătorii pentru a crea produse bune.”

Extinderea gamei de produse și promovarea inovării

Jeff Hung, director general al diviziei de laptopuri MSI pentru Europa de Sud-Est, și-a împărtășit la rândul său opiniile. Intrarea pe piața jocurilor de pe un teritoriu necunoscut a fost o provocare serioasă pentru transformarea internă a companiei. Angajații trebuiau convinși că „jocurile reprezintă viitorul”. Pentru a realiza acest obiectiv, au organizat numeroase cursuri și sesiuni de formare pentru a ajuta pe toată lumea să înțeleagă atmosfera jocurilor și tendințele de pe rețelele sociale. Această abordare era în contrast evident cu cea tradițională de cercetare și dezvoltare a calculatoarelor. Prin aceste eforturi, angajații au început chiar să transmită live și să interacționeze cu alți jucători online. Acest proces de învățare i-a ajutat pe angajați să își interiorizeze munca, ceea ce, la rândul său, a influențat pozitiv clienții și consumatorii, încorporând profund brandul MSI în mintea tuturor.

Dacă vorbim de proiectarea și crearea unui produs, Jeff a subliniat clar că o cercetare aprofundată a nevoilor consumatorilor și a fezabilității pieței este crucială înainte de lansarea unui produs. Această perioadă poate varia, însă odată ce o direcție este confirmată, MSI se mândrește cu faptul că gestionează totul, de la conceperea produsului, proiectarea software și hardware, până la producția în propriile fabrici. Această abordare integrată le permite să ajusteze rapid caracteristicile produselor pe baza feedbackului, acordând întotdeauna prioritate perspectivei consumatorului, ceea ce a reprezentat în mod incontestabil un factor-cheie al succesului lor.

Un parteneriat născut din valori comune: MSI și Mercedes-AMG Motorsport

Dacă ar fi să menționăm un laptop recent care iese în evidență, Jeff  a subliniat colaborarea cu Mercedes-AMG. Discuțiile despre parteneriat au început înainte de pandemie, cele două părți împărtășind valori similare și dorind să creeze ceva special împreună. În ciuda numeroaselor întârzieri, au reluat discuțiile în 2022, iar AMG nu a luat niciodată în considerare posibilitatea unui alt partener. Datorită aspirațiilor MSI către tehnologii inovatoare și performanțe extreme, au creat cu succes Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport A13V, îmbinând concepțiile de excelență ale ambelor mărci. Acest laptop a fost aclamat de consumatori și a primit diverse premii, întărind convingerea că fidelitatea față de propriile rădăcini nu poate fi niciodată o greșeală.

Una dintre cele mai prestigioase realizări recente ale echipei este laptopul în ediție limitată creat în colaborare cu Mercedes-AMG.

Ca răspuns la cerințele din ce în ce mai mari privind portabilitatea în rândul gamerilor, MSI a lansat recent PC-ul portabil de gaming Claw. Jeff este convins că tehnologia modernă permite integrarea echipamentelor de înaltă performanță într-un format mic, permițând MSI să își valorifice pe deplin avantajele din trecut și să capteze cu succes atenția gamerilor.

MSI a început recent să lanseze dispozitive portabile pentru gaming, integrând echipamente de înaltă performanță în dispozitive mici, permițând jucătorilor să joace în orice moment și în același timp să se poată bucura de joc.

Dincolo de jocuri: Extinzând orizonturile cu o gamă diversificată de produse

Timp de patru ani la rând, MSI a câștigat titlul de cel mai bun brand de laptopuri în cadrul sondajului „Reader’s Choice” realizat de renumita publicație de tehnologie PCMAG. Surclasând Apple la un moment dat, MSI a dovedit în mod constant performanțe superioare și un spirit de brand avangardist pe parcursul a două decenii. MSI a demonstrat în mod constant performanțe superioare și un spirit de brand inovator, oferind utilizatorilor exigenți experiențe de lux.

Dincolo de laptopurile de gaming, MSI se extinde și în alte domenii. Au introdus Seria Creator, concepută pentru a oferi performanțe ridicate, precizie și capabilități multitasking care permit creatorilor să își dezlănțuie creativitatea oricând și oriunde. Seria pentru afaceri și productivitate combină performanța, portabilitatea și securitatea datelor, oferind caracteristici remarcabile și o integrare perfectă cu mediile de afaceri.

Valorile de bază ale MSI: estetică luxuriantă, performanță extremă și tehnologie inovatoare

De-a lungul celor 20 de ani de existență, MSI și-a menținut angajamentul față de trei valori fundamentale:

  • Estetică luxuriantă: MSI înalță laptopurile dincolo de nivelul unor simple dispozitive de calcul, transformându-le în obiecte ale dorinței. Colaborările cu trendsetteri renumiți precum Hiroshi Fujiwara și Mercedes-AMG Motorsport au impregnat laptopurile MSI cu lux și stil.
  • Performanță extremă: MSI caută neîncetat performanța extremă, adresându-se celor mai exigenți utilizatori cu produse care oferă performanțe de neegalat.
  • Tehnologie inovatoare: MSI îmbrățișează tehnologia de ultimă oră, depășind constant limitele a ceea ce este posibil în lumea laptopurilor.

Mai multe povestiri de la  https://youtu.be/U78jVX-u44k?si=NZf8SLtXZnMXFgic cea de a 20-a aniversare a laptopurilor MSI cu experiență de gaming luxuriantă.

Îmbrățișând viitorul cu pasiune și sustenabilitate

Dedicarea MSI față de utilizatorii săi se extinde dincolo de dezvoltarea produselor. MSI se angajează să încorporeze practici ecologice în toate activitățile sale, să minimizeze impactul său asupra mediului și să promoveze dezvoltarea durabilă. În perspectiva viitorului, MSI își menține angajamentul de a-și extinde gama de produse pentru a acoperi nevoile în continuă transformare ale consumatorilor, perpetuându-și tradiția în materie de inovație și excelență.

Rămâneți pe recepție pentru anunțuri interesante de produse noi și oferte speciale pe tot parcursul anului. Cu angajamentul de a depăși limitele, douăzeci de ani reprezintă doar începutul. Vom continua să ne străduim să aducem pe piață și mai multe produse noi extraordinare și să creăm și mai multe decenii de inovație!

 

Categories: Uncategorized

Axis Communications extinde portofoliul de camere body warn, dedicat fortelor de ordine si securitate

No Comments

Bucuresti, 5 august 2024 – AXIS Communications anunta lansarea noii camere corporale AXIS W102. Acest nou model ofera sunet clar, imagini de inalta calitate si protectie impotriva accesului neautorizat. AXIS W102 integreaza tehnologii de ultima generatie, fiind un instrument ideal pentru verificarea fiecarui incident inregistrat, descarcarea facila a datelor si streamingul live prin Wi-Fi® sau hotspot mobil.

De asemenea, camera utilizeaza un senzor de imagine imbunatatit, care maximizeaza calitatea imaginii, indiferent de conditiile de iluminare. Capabilitatile audio performante sunt garantate de microfoanele digitale reproiectate, care maresc claritatea si reduc zgomotul provocat de vant.

Caracteristicile cheie includ:

  • Imagini mereu clare;
  • Calitate excelenta a sunetului;
  • Durata lunga de viata a bateriei;
  • Suport pentru streaming live;
  • Mai multe straturi de criptare.

AXIS W102 dispune de functii de securitate performante. Axis Edge Vault, o platforma de securitate cibernetica bazata pe hardware, protejeaza camera si informatiile sensibile. Datele sunt criptate cu AES 256 si HTTPS, iar camera este conforma cu standardele CJIS si indeplineste cerintele FBI.

Streamingul live este protejat prin criptarea XChaCha20-Poly1305 de la un capat la altul.

About Axis Communications

Axis ajuta la construirea unei lumi mai inteligente si mai sigure prin crearea de solutii care imbunatatesc securitatea si performanta afacerii. Ca producator de tehnologie de retea si lider in industria de profil, Axis ofera solutii in domeniul supravegherii video, controlul accesului, interfoanelor si sistemelor audio. Aceste solutii sunt puse in valoare prin adaugarea de aplicatii inteligente de analiza si sunt sustinute prin cursuri de instruire de inalta calitate.

Compania Axis are in jur de 4000 de angajati dedicati, in mai mult de 50 de tari si colaboreaza cu parteneri din domeniul tehnologiei si integrarii de sistem din intreaga lume pentru a le furniza clientilor solutii de cea mai buna calitate. Compania Axis a fost fondata in anul 1984 si are sediul in orasul Lund. Pentru mai multe informatii despre Axis, vizitati site-ul: www.axis.com. Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/.

Categories: comunicat de presa