Ajutor de nadejde de la Adisaf
Acum un an de zile, cumnatul meu mi-a propus sa ma ajute sa deschid o firma. Zis si facut! Am inceput sa pun la punct toate documentele necesare si sa merg la institutiile abilitate cu scopul de a deschide firma. Pentru ca el mai avea inca o firma, mi-a propus ca toata afacerea sa fie deschisa pe numele meu, promitandu-mi ca ma va ajuta sa ma dezvolt.
Era si in interesul lui pentru ca astfel isi ajuta sora. Insa, lucrurile nu au stat asa cum am planuit. Cumnatul meu a fost nevoit sa plece din tara, in Anglia, si a decis, de dragul copiilor, sa ramana acolo. Desi mi-a lasat cateva sfaturi, nu am reusit sa fac mai nimic. Practic, firma deschisa a murit inca din fasa, pentru ca eu nu sunt antreprenor si nu stiu cum sa manageriez un business.
Cu doua luni in urma, m-am intalnit cu un bun prieten care m-a intrebat cum imi merge firma. I-am povestit intreaga patanie. Cand a auzit ca nu am activitate, acesta m-a atentionat sa o inchid numaidecat, deaorece s-ar putea sa am probleme mari, in special cu Fiscul si ca este posibil sa iau si amenda. Am inceput sa transpir instant. Nu aveam bani pentru amenda si nu era in intentia mea de a face ceva care sa imi provoace probleme cu institutiile statului. L-am intrebat pe prietenul meu daca stie ce sa fac. Acesta mi-a zis ca el nu cunoaste procedura, dar stie unde sa apelez. Astfel, pentru inchidere firma fara activitate era indicat sa apelez la Adisaf.
Acesta companie ofera consultanta juridica, suport logistic, de personal sau suport administrativ pentru orice tip de societate. Adisaf are o experienta de peste 25 de ani si stie exact ce proceduri si ce documente sunt necesare pentru inchiderea firmei, dar si pentru alte actiuni. Cu ajutorul echipei de experti de la Adisaf, nu numai ca vei face lucrurile ca la carte, ci vei scapa si de drumuri lungi si timp pierdut la ghiseele institutiilor.
Nu am mai stat pe ganduri si am contactat firma. Am fost invitat pentru a discuta problema. Mi s-a explicat in ce consta procedura. Reprezentantul Adisaf mi-a spus ca desfiintarea unei societati inscrise in registrul comertului in mod voluntar se face in doua etape: dizolvare si apoi lichidare. Dizolvarea se poate face la cererea persoanei interesate. Lichidarea trebuia facuta si de asociati, daca este cazul. Mi-au mai explicat ca va fi nevoie si de un certificat fiscal din care sa reiasa ca societatea nu are debite catre Fisc.
Desigur, discutia a fost mult mai lunga, insa, in mare, mi-au spus ca trebuie numaidecat sa merg inainte cu aceasta actiune pentru ca ma pastea o amenda. Contra unei sume deloc mari, am inaintat tot ce mi s-a cerut echipei de la Adisaf si am semnat contractul pentru a ma reprezenta. Dupa o perioada, am fost contactat si mi s-a spus ca totul se rezolvase si, pentru ca avusesem un capital mic, lucrurile nu fusesera foarte complicate. Cu ajutorul Adisaf am reusit sa scap de o problema mare, cu un efort minim.
Leave a Reply